Prostreno.cz

Koupel, co potěší tělo i mysl. Přidejte kouzelné přísady

V mrazivém počasí je horká lázeň vítaným způsobem odpočinku. Co když vám řekneme, že během takového relaxu můžete zkrásnět, nebo si dokonce přivodit dobrou náladu? Stačí vědět, co si přidat do vany!

Jsou jisté zázračné „ingredience“, díky kterým můžete vytěžit z pobytu v koupelně maximum. Jedna vám zažene chmury, druhá vyhladí pokožku a po třetí se budete cítit jako znovuzrození. Jak si připravit učiněné domácí lázně?

Koupel dobré nálady

Svařte zhruba deset gramů meduňky ve vodě, nechte deset minut odstát a sceďte. Nálev pak přidejte do lázně, která by měla mít 38 stupňů Celsia. Věřte, že po dvaceti minutách se budete usmívat „od ucha k uchu“.

Koupel na vyhlazení pleti

Dvě hrsti sušených květů slézu (seženete v lékárně) nasypte do plátěného pytlíku. Ten pak zavěste pod přitékající vodu. Do vany vhoďte ještě 200 gramů mořské soli. Sléz napomáhá prokrvování a to neuvěřitelně zjemní a vyhladí pokožku.

Koupel na zpevnění pleti

10 kapek éterického mandarinkového oleje a jeden šálek mléka dokáže zázraky. Tahle směs funguje jako parádní „zpevňovač“. Efekt zaznamenáte už po patnácti minutách!

Koupel na uklidnění

Voňavá levandule má zklidňující, posilňující a oživující účinky. 15 gramů přelijte vroucí vodou a nechte odstát. Po scezení nalijte do vany a nechte odplavit všechny starosti.

Koupel na celkovou vzpruhu

150 gramů puškvorce povařte ve 2 litrech vody a přelijte do připravené lázně. Voda by neměla být příliš horká a neměli byste v ní zůstat déle než 20 minut. Odvar z puškvorce prokrvuje pokožku, rovněž dezinfikuje a pomáhá proti revmatismu. I to se může hodit!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat