Prostreno.cz

Zařízení ložnice odpovídá osobnostnímu typu

Smyslnost, romantika, nekonečné proudy energie, světlo či technika. Co vyzařuje z vaší ložnice? Podle toho, jaká je, se ihned pozná, jací jste vy! Přiřaďte se k jednomu z pěti milostných typů!

Günther Sator, odborník na feng shui, energii a harmonie, rozděluje osoby na pět typů, z nichž každý z nich by měl mít ložnici zařízenou určitým způsobem. Ke kterému patříte?

Kovový typ

Jdete velmi cílevědomě svojí cestou, od přírody jste rádi sami, děláte správné věci ve správný čas. Lidé se vám ochotně svěřují, vše rádi plánujete – spontánnost není vaše druhé jméno.

Špatně snášíte chlad, interiér máte světlý a dobře naplánovaný. Vaše ložnice by měla odpovídat vaší zálibě ve funkčnosti a vaší lásce k technice. Nejlépe se cítíte v místnosti, která vám svým jednoduchým zařízením dává pocit struktury a světla. Útulné milostné koutky s měkkými saténovými polštářky pro vás nemají význam. To už uděláte líp, když někam umístíte stereo věž a postaráte se o sbírku náladové hudby. Taky se k vám hodí předměty z kamene a pálené hlíny.

Vodní typ

Máte tichou, skoro až duchovní povahu, vždy se díváte až roh. Do větších akcí se pouštíte pouze v případě, že jste o nich přesvědčeni – a že je považujete za správné. Romantika vám není cizí, život prožíváte poměrně intenzivně. A styl ložnice?

Tlumené a tmavší barvy, hlavním záměrem je klid, relaxování, rozjímání a regenerace. Nikde nejsou vidět nápadné, rušivé objekty, z místa je spíš cítit něžnost a hloubavost. Ideální pro váš typ jsou obrázky s klidnými motivy (například s tematikou přírody), měkké textilie či tichá vodní fontána. Nikdy si do ložnice nedávejte televizi. Úplně by rozhodila vaše citlivé vnímání.

Dřevěný typ

Patříte k velmi tvořivým osobnostem, rádi hravě experimentujete, máte hluboký pohled, ve vaší přítomnosti se ostatní příjemně uvolní. Většinou nejste vůdčí typ a i ve starším věku působíte mladistvě.

Originální prostor, zkrátka žádná „sériovka“. Takhle nějak vypadá právě vaše ložnice. Větší postel, světlá, otevřená a voňavá místnost. Pravděpodobně si nepotrpíte na vestavěné skříně (jsou podle vás moc velké), dáváte přednost rostlinám. Vybavte se předměty s tekoucí vodou, ta vás příjemně probouzí. Stejně jako mihotavý svit svíček a poutavé lucerny.

Ohnivý typ

Bouře, vášeň, energie. Tak přesně tohle vás charakterizuje. Nic vám není cizí, nesnášíte nudu, rádi zkoušíte něco nového. Jste otevření, rychle chápete a z každé situace dokážete vytěžit maximum.

Z vaší ložnice vyzařuje něco exotického, cítíte se dobře ve velkém prostoru. Ten nesmí být zahlcený věcmi. Sošky, stínidla, orientální koberce, červené textilie, dekor zajímavých květů. Tohle vás vystihuje.

Zemní typ

Druhým dáváte pocit bezpečí a klidu, máte pevnou vůli, vynikáte vytrvalostí. Dáte se zařadit mezi požitkáře. Milujete totiž, jsou vaše smysly v opojení.

Když se rozhlédnete, je cítit pohodlí, všude jsou hrubé a hlavně funkční polštáře. Taky preferujete spíš klasičtější pojetí zařízení. Měli byste se vyhýbat nadměrně drobným, něžným a hravým doplňkům. Radši volte něco hodnotného a přírodního. Obklopte se kameny, keramikou, porcelánem nebo věcmi z pálené hlíny. Na stolku by neměla chybět aroma lampička.

Zdroj Feng shui, Günther Sator





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat