Prostreno.cz

Proč si dávat okurkové plátky na oči

Okurka obsahuje mnoho základních vitaminů a minerálů, má protizánětlivý účinek, který pomáhá snižovat otoky. Taky se může pyšnit vysokým obsahem vody, jež skvěle hydratuje pokožku. Další důkazy netřeba. S okurkou seznamte nejen svůj žaludek, ale i oči!

Okurka obsahuje mnoho nezbytných vitaminů a minerálů, které pleti a taky očím nesmírně svědčí. Například thiamin, riboflavin či vitaminy B6 a minerály jako vápník a hořčík jsou zodpovědné za různé tělesné funkce včetně zdravého vidění. To jste asi od pouhé okurky nečekali. Tahle zelená kráska má protizánětlivý účinek, který pomáhá snížit otoky. Vysoký obsah vody zase pleť hydratuje. Tak proto si mnozí lidé plátky okurky dávají na oči! Okurka je totiž zelenina mnoha tváří!

V roli pomocnice po flámu

Okurka obsahuje kyselinu askorbovou a kyselinu kávovou. Tyhle dvě „dámy“ pomáhají snižovat zadržování vody a působí na otoky. Jednoduše si i vy přiložte plátky okurky na oči a pár minut odpočívejte. Oči se uvolní a hydratují.  

Podobně postupujte i u tak zvaných pytlů po očima. Vychlaďte okurku a eventuálně ji nastrouhejte tak, abyste vytvořili pastu. Do té přidejte levandulový esenciální olej či heřmánkový olej společně s medem. Nechte 10–15 minut působit a poté otřete vlhkým hadříkem. (Tato směs je užitečná i při ekzému, akné, lupénce či kopřivce.)

Bojovnice proti vráskám

Okurka je domovem i pro fytochemikálie, jež pomáhají při výrobě kolagenu. Kolagen drží v lati vrásky a pružnost pokožky. Bohužel, tělo ho přirozeně produkuje asi jen do 35 let věku. Podpořte jej pouhým přiložením okurky na oči a oční okolí – co nejčastěji. A začněte okurku považovat za takový malý hydratační krém, který jistě bude součástí i nějakého rautu na vaší dovolené.

Kontrolorka tmavých kruhů

Přítomnost antioxidantů a oxidu křemičitého v okurkách může pozitivně zapůsobit na tmavé kruhy pod očima. I když se nejedná o trvalé řešení, nejtenčí pokožka těla se v této oblasti zesvětlí. Dá se tedy tvrdit, že obyčejná zelenina, které jsou plné supermarkety, obnovuje ztracenou krásu obličeje. A vlastně i celého těla.

Pokud jste neodhadli pobyt na sluníčku, sáhněte po okurce! Pomůže totiž i od spálenin a slunečního úpalu.

Sestřička s obkladem

Příliš mnoho práce na počítači? Oči vás svědí, pálí, máte je zarudlé a podrážděné? Použijte obklad z okurky, který je zklidní a ochladí. Lepší než kapky z lékárny!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat