Prostreno.cz

Pro zdravé nehty sáhněte mezi domácí zásoby

Nejste spokojení s kvalitou svých nehtů? Co pro ně můžete udělat přírodními prostředky? Použijte vodku nebo ananas!

Většina z nás zapomíná, že nehty odrážejí vnitřní zdraví, a proto je důležité se o ně postarat. Pozorujete, že jsou vaše nehty měkké a třepí se? Je nejvyšší čas dopřát jim správnou péči – na pět způsobů….

Vyživujte zevnitř

Vápník, želatina či B-komplex a vitamin D. V lékárně se poohlédněte po produktu, který se stará o kvalitu nehtů. Pokud vás trápí praskliny na kůži po stranách nehtů, což je velmi bolestivé, zřeďte jablečný ocet a vmasírujte jej do pokožky. Přímo na nehty použijte čerstvou citronovou šťávu (ideálně dvakrát denně). Tím se nehty hydratují.

Použijte citron a vodku

Lámavé, roztřepené, zažloutlé nehty nikdy neudělají moc parády – a to ani potom, co jsou nalakované barevnými laky. Jakmile nehet není zdravý, veškeré pokusy o vylepšení estetické stránky selhávají. Učiňte příslušná opatření a udržte své nehty silné a hladké. Jak?

  • Ohřejte trochu olivového oleje a použijte jej k masáži nehtů třikrát týdně. Tímto způsobem je co možná nejrychleji posílíte.
  • Nikdy nevyhazujte rozkrojené citrony poté, co jste z nich vytlačili šťávu. Prázdnými slupkami přejíždějte po nehtech (denně). Postupně tak odstraníte jejich zažloutnutí – a postaráte se o lesk a hladký povrch.
  • Vezměte 3 lžičky vodky a smíchejte je s 1 lžičkou citronové šťávy. Tuto směs nalijte do lahvičky a denně jí ošetřujte své nehty. Posílíte kutikuly (leží mezi pokožkou a nehtovým plátem a jsou pro nehty velmi důležité, neboť jim zajišťují vodní bariéru a chrání je před infekcí).

Změkčujte ananasem a papájou

Věděli jste, že čerstvý ananas pomáhá zjemňovat kůžičku? Potírejte, vychutnávejte jeho vůni a těšte se z výsledků, které vám vůči nehtům a jejich okolí přinese. Skvěle působí i papája, jejíž enzymy změkčují proteinové tkáně.

Papáju rozkrojte, vydlabejte z ní semínka a zbytek rozmělněte. Ten poté smíchejte s citronovou šťávou. Do směsi ponořte své ruce na minimálně 20 minut. Neuškodí i malá masáž. Jedinou nevýhodou je, že tato ozdravná kúra se musí provádět denně po dobu nejméně 7 dnů. Chcete ale co nejdříve vidět výsledky, ne?

Zatočte s křehkostí

Zahřejte 250 ml olivového nebo ricinového oleje, přidejte půl šálku šalvějových listů a směs mírně zahřejte (zhruba 5 minut). Nechte chvíli vychladnout a vetřete ji do nehtů.

Existuje i další náprava poškozeného nehtu – 125 ml medu, 1 žloutek, 125 ml avokádového nebo ricinového oleje a 2 ml mořské soli. Přísady dejte dohromady a uchovejte ve sklenici (uskladněné v chladničce). Do nehtů vtírejte denně a vždy nechte půl hodiny působit.

Zdroj: www.beautytips.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat