Prostreno.cz

Domácí prostředky pro popraskané paty

Popraskané paty nikdy nejsou sexy. Bohužel, často se stává, že jim ženy nevěnují pozornost. A přitom je to neskutečně závažný prohřešek proti kráse! Jak a čím ho na poslední chvíli napravit? Použijte suroviny ze spíže!

Je léto, což znamená, že kosmetičky lamentují. Pedikúra dvakrát za měsíc je totiž nezbytná, zvlášť pokud nosíte otevřené boty. Jenže právě to je ten problém. Utrácet za ni nehodlá 80 procent žen, což vyplynulo z jednoho průzkumu na nejmenovaném dámském portále. Co na tom, že dotyčná má perfektní make-up i oblečení, když se všechny cizí pohledy stejně zaseknou na suché a tvrdé kůži? Škoda, nohy by se měly udržovat vyživované a hydratované. A již včera bylo pozdě… Zachraňte, co se dá!

O měkkost pat se musí bojovat!

Do vaničky napusťte teplou vodu, přidejte do ní 100 ml olivového oleje, 500 ml plnotučného mléka, hrst listů růží a popřípadě ještě 5 kapiček santalového oleje. Do této směsi ponořte svoje nohy, 20 minut odpočívejte, pokožku osušte a následně použijte pemzu k odstranění odumřelé kůže. Změkčit pokožku se ovšem dá i jinými způsoby.

Připravte si 1 šálek ovesných vloček, 100 ml mandlového oleje, 100 g mořské soli, 100 g medu, 100 g rýžového prášku (k dostání v prodejnách zdravé výživy, přičemž 100 g stojí okolo 39 korun), 10 kapek pepřového éterického oleje.

Už žádné praskliny

Všechny ingredience dobře promíchejte a uložte do vzduchotěsné nádoby. Po koupeli, když je pokožka měkká, naneste směs na nohy a použijte lufu. Odstraníte tak špínu i odumřelou pokožku. Nohy budou hladší a bez prasklin. (Aplikujte aspoň třikrát týdně.) Vaše dolní končetiny si také zaslouží pořádnou masáž.

Smíchejte 2 lžičky ricinového oleje, 2 lžičky olivového oleje a 2 lžičky mandlového oleje. Před spaním tento zázrak naneste na paty, vmasírujte jej, zabalte nohy do igelitového sáčku a oblečte si bavlněné ponožky. Místo oleje můžete použít i vazelínu. Nechte působit přes celou noc. A nějaký rychlý trik, který by se dal zvládnout třeba mezi večeří a sprchou?

Rutina trvající pouhých 5 minut

Vymačkejte šťávu z poloviny citronu a smíchejte ji se 3 lžičkami cukru. Vmasírujte tuto směs do chodidel, opláchněte je a osušte. Nezabere vám to víc než pět minut denně. Nepodceňujte ani výhody aspoň základní domácí pedikúry. Budete potřebovat dva velké ručníky, kartáč na nehty, pemzu, mycí houbu, esenciální olej ylang-ylang (5 kapek), teplou mýdlovou vodu, 500 ml plnotučného teplého mléka, 20 ml olivového oleje a výživný krém.

Namočte nohy do vaničky s teplou vodou a mlékem a přidejte olej ylang-ylang spolu s olivovým olejem. Nejprve odstraňte odumřelou kůži na patách, chodidlech i spodní straně prstů. Použít můžete již zmíněnou klasickou pemzu, skvělý je ale i speciální skleněný pilník. Nohy opláchněte čistou vodou (staré se zbavte) a začněte se věnovat nehtům. Ty očistěte a popřípadě zastřihněte. Pokožku osušte a namažte výživným krémem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat