Prostreno.cz

Banánové slupky se hodí na přípravu čaje

Proč sypané čaje kupovat, když se dají vyrobit i doma? Navíc z „odpadu“, kterého se běžně zbavujete! Banánový čaj je ideálním řešením pro všechny, kteří mají následkem stresu potíže s usínáním. Dáte mu šanci i vy?

Jíte rádi banány? No ovšem. Jsou přece chutné a s těmito tropickými drahokamy se dá počítat i v případě zácpy nebo vysokého tlaku. Jsou také zdrojem vitaminů a minerálů, což z nich dělá zdravou součást každodenní stravy. Když už jsme u toho, jak nakládáte s jejich slupkami? Pokud bez milosti letí do koše, děláte velkou chybu. Dá se z nich totiž připravit lahodný čaj, který zatočí se stresem i nespavostí! Vážně jste o tom ještě neslyšeli?

Slupky jako odpad? Ale kdeže!

Existují hned dva důvody, proč je horký nápoj z banánových slupek parádním „práškem“ na spaní. Obsahuje vysoký podíl hořčíku, jehož je v „obalech“ mnohem více, než v samotných plodech. Tento minerál přispívá k dobré náladě a odvrací negativní myšlenky. O celkové uvolnění svalů se postará pro změnu draslík, který zreguluje krevní tlak.

Kombinace těchto látek zklidňuje nervy a vyvolává příjemnou ospalost – stačí jen navléknout pyžamo a vydat se do říše snů. Zaujme vás jistě i fakt, že konzumace tohoto čaje nevykazuje žádné nežádoucí vedlejší účinky, ale co se týká účinnosti, s klidem strčí do kapsy i „uspávací“ pilulky na předpis. Jak si tento přírodní medikament připravit?

Nasbírat, zamrazit a upéct

Nejprve musíte nastřádat potřebný materiál, tudíž jakmile dojíte banán, uložte jeho slupku do mrazáku. Pro vaše účely se hodí výhradně chemicky neošetřené kusy, které se pyšní nálepkou „bio“. Až budete s množstvím zásob spokojeni, nechte všechno rozmrazit. Nelekejte se, když „sbírka“ poněkud zčerná – je to normální a neznamená to nic špatného.

Poté předehřejte troubu zhruba na 70 stupňů Celsia a vložte do ní plech s vyskládanými slupkami. Asi po hodině pečení je zkontrolujte. Pokud budou suché a „křupavé“, máte hotovo. Po zchlazení na pokojovou teplotu je pomocí mlýnku rozemelte na prášek, čímž získáte sypaný čaj „jako malovaný“. Až na něj přijde řada, vylouhujte čajovou lžičku v šálku horké vody a po scezení dochuťte medem a špetkou skořice. Pro všechny případy si raději předem rozestelte…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat