Prostreno.cz

Použité čajové sáčky úspěšně ničí nežádoucí pachy

Udělat si čaj a pytlík jen tak odhodit? Velká chyba. Zbaví totiž vaše ruce zápachu po vaření, osvěží vzduch v lednici a poskytne hojivý dotek v případě popálenin. Ale dokáže vyživit i půdu vašich pěstovaných rostlin!

Patříte k těm, kteří si dělají čaj dennodenně – a někdy i několikrát? Pokud je vaše odpověď kladná, pravděpodobně není ve vaší domácnosti o použité čajové pytlíky nouze. A teď se přiznejte – co s nimi děláte, když je příprava horkého nápoje u konce? Pokud je házíte do odpadkového koše s tím, že se na nic nehodí, možná budete překvapení, jak se s tímto „odpadem“ dá naložit. Zde je pár nápadů!

Parfém pro ruce

Vadí vám zápach na rukou, když v kuchyni přicházíte do styku s česnekem, cibulí, rybami a kořeněnými potravinami? Je pravdou, že se na kůži „drží“ pořádně dlouho. Ale věřte, že se na něj dá vyzrát – jakýmkoli čajovým sáčkem, se kterým si potřete pokožku. Nutno dodat, že úplně nejlepší výsledky má ten mátový.

Domácí ústní voda

Došla vám zrovna ústní voda a nechce se vám do obchodu? Tam pro nové zásoby vyrazit ani nemusíte. Sáček nechte znovu vylouhovat v teplé vodě a získanou tekutinou si vypláchněte ústa. Takový rozmarýn, šalvěj či heřmánek má přímo léčivé schopnosti, které vaše zuby mohou jenom ocenit.

Ničitel nežádoucích pachů

Nevábná „vůně“ linoucí se z lednice, odpadkového koše nebo z bot, není žádná hitparáda. I tento problém se ale dá rázně vyřešit čajovým sáčkem. Ten totiž zápach pohltí a neutralizuje, takže výsledkem bude „čistý vzduch“. Ke všemu úplně bez práce a zbytečného úsilí, vždyť pomocníka stačí jen položit na příslušné místo a je po starosti.

První pomoc při popáleninách

Nechtěně jste „vyfasovali“ popáleninu, a nevíte, co si v krizovém okamžiku počít? Namočte čajového zachránce do teplé vody a přiložte ho na bolístku. Léčivé účinky podporující hojení má třeba heřmánek, popřípadě levandule.

Výživa pro květiny

Položit pytlík do květináče není vůbec špatný nápad. Při každém zalévání tak obohatíte půdu o blahodárné živiny. Jelikož rostliny nemají rády kofein, vyvarujte se černého čaje. Místo něj použijte raději ty bylinkové, ty jsou sázkou na jistotu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat