Prostreno.cz

Překvapivé prostředky proti zubnímu plaku. Stačí mít sodu a jablečný ocet

Tvoří se vám plak, kvůli němuž máte „zaděláno“ na zubní kámen? Zatněte mu tipec všemi možnými prostředky, které máte po ruce. Třeba jablečným octem, jedlou sodou nebo lipovým květem se slunečnicovými semínky.

Zubní plak vlastně není nic jiného, než bydliště spousty bakterií uspořádané tak, aby byly zajištěny optimální podmínky pro každý bakteriální druh. Do jisté míry se neviditelná vrstva tvoří zejména na okrajích dásní, postupem času však hnědne či žloutne, neboť ukládajícími se minerálními látkami vzniká zubní kámen. Ten může být strůjcem mnoha nepříjemných a bolestivých potíží, včetně kazů a zánětů dásní. Věděli jste, že existují alternativní metody, jež brání vývoji plaku? A potřebné propriety možná máte doma! O kterých přesně je tu řeč?

Jedlá soda. Jako vážně

Hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3) neboli jedlá soda patří do povinné výbavy většiny domácností. Vždyť se používá jako součást kypřicích prášků, změkčovadlo potravin vařených ve vodě, čisticí prostředek i účinný pohlcovač nežádoucích pachů. Je to všechno? Co vás nemá, bílý prášek rovněž pomáhá i při odstraňování plaku ze zubů. Stačí s ním před běžným čistěním poprášit kartáček a provést obvyklou hygienu. Takže pasta, dvě minuty činnosti, znáte to…

Jablečný ocet, multifunkční zlepšovák zdraví

Tekutý zázračný elixír by mohl být klidně prodáván v lékárně, protože přispívá k léčbě angíny, astmatu, migrény, žaludečních obtíží, křečových žil i popálenin. Odstraňuje však i odolné skvrny zejména od kávy, cigaret a červeného vína. Je tedy jasné, že si hravě poradí také s plakem! Jak s ním zacházet? Opatrnost je na místě, protože stejně jako u ostatních kyselin, může jablečný ocet špatnou manipulací poškodit sklovinu. Po jeho použití je třeba ústa důkladně vypláchnout vodou a teprve potom zuby přečistit pastou – ideálně bez fluoru.

Lípa a slunečnice, spolehlivá spolupráce

Na tuto kúru budete potřebovat čtyři čajové lžičky lipového květu, tři lžičky slunečnicových semínek a trochu vody. Všechny ingredience povařte zhruba půl hodiny, poté nechte odstát a vychladnout. Získaný „zlepšovák“ používejte jako zubní pastu každý den. Výsledky se dostaví co nevidět!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat