Prostreno.cz

Alkohol není jenom k pití. Vyčistí matrace a funguje jako odlakovač

Že se alkohol pije, to ví samozřejmě každý. Ale co jeho jiná využití? Věděli jste, že zbaví postel nebezpečných roztočů, odlakuje vám nehty a pomůže vyřešit i váš problém s prázdným deodorantem?

O tom, jestli je alkohol metlou lidstva, nebo zdraví naopak prospívá, se odborníci dohadují téměř neustále. Pravdou však je, že jsou situace, kdy vám kapka něčeho ostřejšího přijde vážně vhod. „Ohnivá voda“ může být například spolehlivým čistidlem nebo vhodnou první pomocí při dezinfekci povrchových ran. Má však i řadu dalších využití, která by vás možná ani nenapadla. K jakým účelům se alkohol tvrdšího kalibru perfektně hodí?

Běžná údržba matrací

A teď ruku na srdce – kdy jste matraci měnili naposledy? Odborníci jsou toho mínění, že pokud na ni člověk uléhá sedm let, v podložce se postupem času zabydlí zhruba dva kilogramy roztočů, jež se živí šupinkami lidské kůže, které se noc co noc vylučují z pokožky spolu s potem. Protože se matrace do pračky pochopitelně nevejde, je třeba nežádoucí „breberky“ likvidovat nějak jinak – třeba pomocí alkoholu. Zkuste ho přelít do rozprašovače a nastříkat na lůžko. Po řádném proschnutí bude vaše postel zase bezpečným místem k odpočinku!

Nouzová náhrada deodorantu

Došel vám zrovna deodorant? Samozřejmě přesně ve chvíli, kdy se to hodí asi ze všeho nejméně. Ještě nepanikařte, pokud máte doma malé množství alkoholu, žádné nevábně vonící společenské faux pas vám nehrozí. Naneste si trochu do podpaží, tímto způsobem eliminujete bakterie, které stojí právě za nepříjemným zápachem. Nutno dodat, že toto nouzové řešení by nemělo být zvykem, neboť alkohol všeobecně vysušuje kůži.

Odlakovač laku na nehty. Proč vlastně ne?

I když se odlakovače vyrábějí stále šetrnější, ještě pořád se na pultech obchodů vyskytují i takové, které obsahují drsné chemikálie. Oproti nim je alkohol slabý čajíček! Sice s ním odstranění laku může trvat o něco déle, ale zase z něj nehrozí nevratné poškození nehtů.

Dezinfekce rukou vlastní výroby

Bojíte se bakterií „jako čert kříže“? Vyrobte si vlastní antibakteriální gel, který budete mít stále při ruce. K jeho přípravě budete potřebovat přibližně jednu deci gelu aloe vera, pár kapek esenciálního oleje tea tree a polévkovou lžíci alkoholu. Smíchané ingredience přelijte do malé uzavíratelné lahvičky, která se vám do kabelky pohodlně vejde. Může to být snad ještě snadnější?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat