Prostreno.cz

Žhavé potraviny pro žhavou milostnou předehru

Všichni jsme jistě slyšeli o takzvaných afrodiziakálních potravinách, jež mají zvýšit naši chuť na milování. Většinou se mezi nimi ovšem uvádějí poměrně exotické pochoutky v čele s ústřicemi, které se ovšem v našich zeměpisných šířkách příliš nevyskytují. A když, stojí malé jmění. Ovšem to neznamená, že neexistují dostupnější pochoutky pro správnou náladu!

Které máte už dávno v domácích zásobách?

Zázvor

Myslíte, že tento aromatický a hřejivý kořen pomůže jen při chřipce? Chyba lávky! On totiž dokáže pořádně rozproudit krev. Navíc i samotná jeho vůně má na náš organismus povzbudivé účinky. Byl by skoro hřích zázvor nevyužít i pro naladění se na milostné hrátky.

Med

Jednak dodá tělu sílu díky obsahu cukru a řady prospěšných živin, jednak obsahuje minerál bor. A ten dokáže regulovat ty správné hormony v našem těle, včetně testosteronu, jehož produkci zvyšuje (ale med jej naštěstí neobsahuje tolik, aby nadělal v organismus nějaké škody). Co takhle si večer opravdu oslavit? Navíc takové slízávání medu z partnerova těla také není k zahození…

Chilli

Ostrá jídla se sice před odchodem do postele příliš nedoporučují (kvůli případným zažívacím obtížím), ovšem pokud si dáte chilli jen špetku, můžete svému milostnému životu naopak prospět. Jak? Kapsaicin, který tohle koření obsahuje, totiž zahřívá, zvyšuje citlivost určitých tkání a ještě pozitivně ovlivňuje produkci endorfinů. Co víc si přát!

Čokoláda

Samozřejmě nemůže ve výčtu afrodiziak chybět. Je o ní totiž dávno známo, že především ta s vysokým obsahem kakaa zvyšuje v těle hladinu serotoninu a dopaminu – dvojice hormonů, jež je nezbytná pro dobrou náladu. A krom toho dodá i při malém množství energii a nějaké ty prospěšné antioxidanty (a i s ní se dá v posteli experimentovat, že).

Hořčičná semínka

Ano, čtete správně. I tak obyčejná surovina jako hořčice může pozitivně ovlivnit sexuální život! Hořčičná semínka totiž zahřívají a stimulují krevní oběh. To rozhodně nejsou účinky k zahození, pokud chcete s partnerem či partnerkou prožít vášnivou noc.

Zdroj: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat