Prostreno.cz

Péče o pračku v ceně deseti korun

Kdy jste naposledy pořádně vyčistili svoji pračku? Pravidelné a pečlivé čistění může život vaší pračky významně prodloužit. A jde to i bez chemie!

Možná to na první pohled nezní úplně logicky – vždyť v pračce je přece pořád voda a prášek, který odstraňuje nečistoty, tak proč ji čistit? Jenže právě usazeniny prášku či aviváží, nemluvě o vodním kameni, představují problémy, s nimiž musí vaše pračka bojovat. A tak není od věci ji jednou za čas pořádně vyčistit. I kdyby pro vás životnost pračky nebyla prioritou, určitě chcete mít prostředí, v němž perete své oblečení, pěkně čisté.

Co budete potřebovat? Nebojte, nemusíte shánět po obchodech žádné drahé čističe, úplně si totiž vystačíte s obyčejným octem (dezinfikuje, a navíc si umí poradit i s vodním kamenem), houbičkou a lahvičkou se sprejem, do níž nalijete část octa a díky které se dostanete i do těžko přístupných koutů a záhybů vaší pračky, a také kartáček na zuby.

Nejprve dopřejte pračce octovou lázeň – nalijte do ní 3 až 4 šálky octa a zapněte klasický prací program. Nechte nějakou dobu běžet, aby se ocet pěkně dostal do všech vnitřních částí a poté „praní“ zastavte. Nechte vodu v pračce stát přibližně 20 minut a poté ji vypusťte.

Pak přijde na řadu houbička. Namočte ji v octě a pečlivě vydrhněte každý kousek, na nějž dosáhnete. Nezapomeňte ani na gumové těsnění u dvířek pračky a odstraňte z něj veškerou špínu.

Na záhyby či malé prostory, kam se s houbičkou nedostanete, použijte zubní kartáček.

Nyní se zaměřte na zásobníky pro prací prášek, aviváž apod., kde se obvykle drží spousta zbytků pracích prostředků. Pokud se dají z pračky vyndat, máte situaci o něco lehčí – zkrátka je rozeberte a pořádně vydrhněte.

Nakonec otřete pračku i zvenku. A máte hotovo!

Zdroj: názor autora





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat