Prostreno.cz

Jakých pravidel se držet, abyste dotáhli do konce všechny své cíle

Máte zase plnou hlavu toho, co všechno chcete letos ve svém životě změnit? Aby to nedopadlo jako minule, kdy z plánů nějak „sešlo“, vydejte se za úspěchem správným směrem. Cesta vede přes tato jednoduchá pravidla, která vám nedovolí neuspět!

Rok 2018 už je v plném proudu a s ním i spousta nových příležitostí. Patříte k těm, kteří si ještě před příchodem jara vždy navymýšlejí celou řadu životních změn, jenže v průběhu času od nich pomalu a jistě upouštějí, natož aby je do puntíku splnili? Co si budeme povídat, tudy cesta k úspěchu opravdu nevede. Jakých pravidel se držet, abyste dotáhli do konce všechny cíle, které jste si stanovili? Psychologové radí jít na to takhle…

Nebuďte zbytečně skromní, ale chtějte něco velkého

A teď ruku na srdce – co byste si přáli ze všeho nejvíc? Shodit ta dvě nadbytečná kila, konečně doma vyměnit tu starou podlahu, nebo žít ve zdravém stylu? Ať už je váš ideál jakýkoli, vynásobte ho dvakrát. Čím větší a těžší metu si totiž vytyčíte, tím více budete motivováni, abyste dospěli k tomu nejlepšímu výsledku. Nedržte se tedy při zemi, velké sny přinášejí velká vítězství!

Nastavte si priority. Důsledně

Je snadné trochu se „ztratit“ v množství úkolů, které hodláte vykonat. Kam až to může zajít? Budete vystresovaní, nervózní a možná také zklamaní, že kvůli nedostatku času absolutně nic nestíháte. A to je pochopitelně špatně. Popřemýšlejte nad tím, co je nutné udělat hned, zatímco méně důležité záležitosti k vyřízení si nechte na později. Ono vám nic neuteče!

Nesabotujte své dosavadní zásady

Abyste dosáhli svých cílů, nemusíte nutně „překopat“ svůj zaběhlý životní režim. Slíbili jste si, že začnete pravidelně sportovat? Pak ani nepřemýšlejte nad tím, že si každý den nařídíte budíka o dvě hodiny dřív, než obvykle vstáváte. Z toho byste byli jen otrávení! Kdepak, cvičte si v době, kdy vám to časově i pocitově vyhovuje. Co na tom, že ostatní fitness nadšenci spalují kalorie za svítání! Prostě si to udělejte podle svého. Jedině tak budete mít ze svých aktivit to správné potěšení.

Nebojte se vystrčit hlavu z ulity

Znáte to, žijete si ve své komfortní zóně plné zajetých pravidel. Možná proto striktně odmítáte vše nové, co vám osud postaví do cesty. Jenže ne nadarmo se říká, že risk je zisk. Proč alespoň nezvážit tu novou pracovní nabídku? No dobře, museli byste sice pár týdnů navštěvovat doplňující vzdělávací kurs, ale proč to hned zavrhnout s celou řadou výmluv. Neříkejte, že něco nejde, raději se zamyslete nad tím, jak by to šlo zařídit. Kdo ví, možná vás právě tenhle statečný krok posune ještě dál, než jste si kdy uměli vůbec představit!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat