Prostreno.cz

Snadné urychlení růstu vlasů

Používáte esenciální oleje? Oplachujete vlasy studenou vodou? Pokud je vaše odpověď záporná, nedivte se, že vám vlasy nerostou takovou rychlostí, jakou byste si představovali. Vytouženou délku ale můžete sabotovat i častým mytím!

Dá se růst vašich vlasů přirovnat k želvímu tempu? Neproklínejte osud, geny ani kosmetiku, kterou momentálně používáte. Místo toho raději zjistěte, jakými prostředky se dá tahle situace napravit! Máme pro vás hned několik rad, jež se vyplatí aplikovat v praxi. Která vám zní nejsympatičtěji?

Oplachy studenou vodou. Studí, ale fungují

Jasně, všichni máme rádi horké koupele a teplou vodu všeobecně. Zvlášť teď, když venku panuje zima! Pokud však toužíte po čipernějším růstu vlasů, měla byste kohoutkem vodovodu při mytí hlavy raději otočit do „studené polohy“. Chlad totiž podporuje krevní oběh, což je ve vaší situaci jenom žádoucí. Další nespornou výhodou je, že nízká teplota vody „utěsní“ vlhkost z šamponů a kondicionérů, které běžně používáte. Díky tomu bude vaše hříva hydratovaná, lesklá a pevná (1).

Zvažte využití esenciálních olejů

Některé esenciální oleje mohou přispět k vytoužené délce vaší koruny krásy. Zvlášť vhodný je k těmto účelům rozmarýn, levandule nebo cedrové dřevo. Všechny tři voňavé produkty stimulují vlasové folikuly, které mají růst kštice pod palcem. Pár kapek vámi zvoleného olejíčku smíchejte s jiným nosným olejem – například kokosovým či olivovým. Získanou směsí si následně promasírujte pokožku hlavy a rozetřete ji po celé délce vlasů. Po zhruba dvacetiminutovém působení je čas na šampon a vodu – nejlépe tedy studenou, o čemž jste se dočetli výše (2).

Nepřehánějte to s očistou

Mít si hlavu dennodenně? Tak jistě, pocit voňavých a vzdušných vlasů je prostě k nezaplacení. Vaše urputná snaha o zbavení se mastnoty a nečistot má však jedno velké „ale“. Tím, že si kadeře myjete sedmkrát do týdne, je vlastně vysušujete a činíte je náchylnější k lupům a nechtěné lámavosti. To si příliš „netyká“ se zdravou pokožkou hlavy, a bohužel ani s růstem vlasů (3).

Jezte vhodné potraviny

Vašemu snu o pleteném copu do půli zad je nutné přizpůsobit i jídelníček. Ujistěte se, že v něm nechybí dostatek ryb, ořechů a zeleniny jakožto zdrojů vitaminů, minerálů a omega-3 mastných kyselin. Tyto živiny jsou pro krásu, kondici i růst vaší hřívy naprosto klíčové (1)!

Zdroj: názory autora, (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8706577/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4843973/, (3) www.karger.com/Article/FullText/512786





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat