Prostreno.cz

Levné přírodní úklidové prostředky

Vyzkoušejte doma vyrobené prostředky pro úklid domácnosti. Budete mile překvapení! Ušetříte stovky korun za nákupy v drogerii, a navíc uchráníte svoje zdraví od mnohdy škodlivých chemických látek.

Lidé v dnešní době stále častěji přecházejí na výrobky, které jsou ekologicky šetrné k životnímu prostřední. I to může být důvod, začít si je vyrábět doma z přírodních surovin. Dalším pozitivem pak může být fakt, že přesně víte, co používáte. To ocení zejména domácnosti, kde jsou děti nebo domácí mazlíčci. Čističe kupované v obchodě také bývají pro některé osoby až zdraví škodlivé. Použité chemické přísady způsobují různé alergie nebo podráždění pokožky. Tomu už je teď konec. Nebojte se, výrobu čističů zvládnete levou zadní, poslouží vám k tomu ingredience, které máte jistě doma.

Základní suroviny obstarané bez shánění

Základem většiny receptů jsou běžně dostupné suroviny, jako je například ocet, sůl, jedlá soda, citronová šťáva a esenciální oleje s vaší oblíbenou vůní.

Čistič na podlahy

Máte doma krásné dřevěné podlahy, kterým nechcete ublížit nešetrným zacházením? Vyrobte si vlastní čisticí prostředek. Budete potřebovat uzavíratelnou nádobu, vodu, přírodní mýdlo, citronovou esenci a bílý ocet. Do 3 litrů vody přidejte asi ¼ šálku octa, 8 polévkových lžic mýdla a 20 kapek citronové esence. Ta nemusí být pouze citronová, svůj domov můžete provonět vůní, která je vám nebližší.

Ucpaný odpad

Možná si říkáte, že zde to jinak než chemicky nepůjde, ale chyba! Použijte 1 díl soli, 1 díl jedlé sody, ocet a horkou vodu. Sůl společně se sodou nasypte do ucpaného odpadu, přidejte ocet a nakonec zalijte dostatkem horké vody. Nechte působit.

Univerzální pomocník pro všechno

Připravte si nádobu s rozprašovačem a do ní si namíchejte univerzální čistič, který už nedáte z ruky. Smíchejte 200 ml vody se 100 ml bílého octa, přidejte dvě lžíce sody a nakonec 10 kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje.

Nábytek jako z katalogu

Potřebujete ošetřit lak na vašem nábytku? Pak vám postačí pouze olivový olej a citronová šťáva. Naplňte směsí nádobku s rozprašovačem a vyleštěte plochy měkkým hadříkem. Citronová šťáva rozpustí usazeniny a olivový olej ochrání dřevo a dodá mu lesk. Pro krásnou vůni můžete opět přidat pár kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje.

Zdroj: www.herbslife.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat