Prostreno.cz

První pomoc při spáleninách při vaření nabízí brambora i vaječný bílek

Dostat se do blízkého kontaktu s něčím hodně horkým není žádná hitparáda. V takové situaci je potřeba nejen zachovat klid, ale také urychleně použít domácí medikamenty, jež vás nenechají ve štychu!

Co si budeme vykládat, k nějaké té lehčí popálenině může člověk přijít, takříkajíc, „jen to hvízdne“. Stačí chvilková nepozornost při vaření, žehlení, přikládání dřeva do krbových kamen či zapalování svíčky, a malér je na světě. Co si v takové situaci počít? Ano, oplach studenou vodou je možné řešení, protože minimálně zbaví ránu nečistot. Ovšem pokud jde o zmírnění bolesti a urychlení hojení, vsaďte raději na tyto domácí prostředky!

Syrová brambora. A to jako vážně

O schopnostech této zemědělské plodiny nemá kdekdo ani tušení. Vy jste věděli, že brambora přirozeně bělí tmavé skvrny na pokožce, zdárně přispěje k léčbě akné a ještě podpoří tvorbu kolagenu, čímž zlepší pružnost pokožky? Tím ovšem její dobrodiní ještě zdaleka nekončí. V případě spálenin zabraňuje otokům, celou postiženou oblast uklidní a ještě půjde na ruku rychlejší regeneraci. Tohle všechno má pod palcem její unikátní složení! Tak si plátek přiložte na bolístku a vyčkejte na úlevu, která se dostaví v řádu několika minut.

Vaječný bílek neoceníte jen při dietě

Dalším možná překvapivým způsobem, jak vyzrát na bolest a i ten příšerný pocit pulzující horkosti, je ošetření v podobě vaječného bílku. Jeho chladivý dotek přijde vhod, stejně jako dar urychlování hojení. Kdyby vám náhodou kapka tohoto medikamentu zbyla, rozhodně ji nevyhazujte, neboť se dá ve formě masky báječně využít ke zmenšení rozšířených pórů.

Nepodceňujte ani jedlou sodu

Jedlá soda patří k povinné výbavě téměř každé domácnosti. Pokud ta vaše není žádnou výjimkou, jste zachráněni. Její obsažené mikročástice se postarají o báječnou první pomoc, tak na to v té panice určitě nezapomínejte. Smíchejte „bílého zachránce“ s trochou vody a v získaném roztoku si namáčejte obklad. S ním už víte, jak naložit…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat