Prostreno.cz

Pěstujete pandan: Uleví od žaludečních křečí a dodá elán

Pandan je hodně oblíbenou „pokojovkou“, která prospěje domovu i jejímu majiteli. Posiluje totiž imunitu a léčí žaludeční křeče. Přijde ale k duhu i při zácpě nebo nachlazení, přičemž detoxikuje organismus!

Pandanus amaryllifolius je tropická rostlina původem z Asie, která zdaleka neplní jen dekorativní účel. Ostatně, právě v její domovině se v košících pletených z pandánových listů připravuje rýže, čímž získává naprosto jedinečné a nezaměnitelné aroma. Tato poněkud neobvyklá „ingredience“ se ale často používá i do nápojů, zmrzliny, zákusků nebo pudinků, neboť má silnou oříškovou chuť. Jste pěstitelem pandanu i vy? Pak vás možná překvapí jeho zdravotní účinky. Co všechno dokáže?

Úleva od břišních patálií

Tradičně se čaj z výše zmíněné rostliny využívá jako zaručený medikament k úlevě břišních křečí, který navíc reguluje pohyby střev, tudíž rychle pomáhá i v případě zácpy a nadýmání. Na tenhle lék přísahají i ti nejstarší šamani! Proč by tedy „nevytrhl z paty“ i vám…

Úklid, který nezůstane bez odezvy

Již několik studií s průkaznými daty naznačilo, že účinné látky obsažené v pandanu mají detoxikační vlastnosti. Důkladná očista od nahromaděných škodlivin a toxinů přispívá ke správnému fungování všech orgánů. Pročištěný organismus také mnohem lépe vstřebává vitaminy a minerály, což připraví příhodné podmínky pro hubnutí, zatímco zlepší celkovou kondici.

Vzpruha, která přijde k duhu

Nelze opomenout, že nutriční profil i zajímavé schopnosti uvedeného pokladu rovněž příznivě ovlivňují energetickou hladinu. Už po pár doušcích ucítíte příval energie i elánu! Tahle tropická „medicína“ také podstatně snižuje i riziko depresí, neboť navozuje dobrou náladu.

Kratší rekonvalescence a silnější imunita

Teď sice venku vládnou příjemné klimatické podmínky, ale dřív, než se nadějeme, tu bude podzim. A s ním i chřipky, nachlazení a virózy! Pokud jste příznivcem alternativních léčebných přípravků, měli byste vědět, že pandánový horký nápoj blahodárně posiluje obranyschopnost, snižuje horečku a zkracuje dobu nemoci.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat