Prostreno.cz

Vánoce a Silvestr: Jak ochránit vašeho mazlíčka

23.12.2019 | Tipy a triky

Vánoce mají být svátky klidu a míru, ale jak toto období snáší naši čtyřnozí miláčci? Psi i kočky mají mnohem lépe vyvinuté smysly než my, takže prvotní hrozbou může být pro ně hluk, avšak svátky mají pro naše miláčky i mnohé další nástrahy. Jak můžete chránit svého mazlíčka během svátečních dnů?

Štědrý den

Na Vánoce dejte pozor hlavně na sladký alkohol. Tučná a exotická jídla nikdy nenechávejte bez dozoru. Před Vánocemi si dejte pozor při pečení na kynuté těsto, pro psy je velmi toxické!

A pokud chcete tip na opravdu užitečný vánoční dárek, nadělte pejskovi speciální lékárničku, která vznikla pod dohledem lektorů z první pomoci pro psy. Podpoříte tím i dobrou věc, protože látkový obal vznikl ve chráněné dílně. Darovat můžete také dárkový poukaz na kurzy v libovolné hodnotě.

Jak přežít silvestra

Pro některé psy i kočky jsou oslavy nového roku naprosto nesnesytelné. Jak je zvládnout? Podle Katky (lektorky první pomoci) výborně poslouží volně dostupná přírodní sedativa jako kozlík lékařský (baldrián), meduňka, jasmín, heřmánek, chmel či třezalka. Výbuchy rachejtlí a dělbuchů jsou nejnebezpečnější pro psy, kteří trpí onemocněním srdce, cukrovkou a epileptiků. Pokud máte takového pejska doma, poraďte se na užití vhodných utišujících prostředků s veterinářem. Pokud zůstanete v klidu vy, bude to mít uklidňující efekt i na vašeho psa. Pomoci může také masáž hrudi, která na psy působí uvolňujícím dojmem.

Tip: Na Silvestra pejska vezměte na velkou procházku v dopoledních hodinách a odpoledne a večer již venčete jen nejkratší možnou dobu. Mějte psa dobře označeného, nejen čipem, ale i adresou s telefonem připevněnými na obojku. Venčete zásadně na vodítku! Psa byste neměli nechávat o samotě ani na oplocené zahradě. Každým rokem se právě na konci roku ztratí nejvíce domácích mazlíčků.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat