Prostreno.cz

Časté větrání zbaví skříně zatuchlého zápachu

Bez skříní či šaten se naše domácnost obejde jen těžko. Ačkoli používáme voňavé prací prostředky a aviváže, přesto se mnozí z nás potýkají s nepříjemným zatuchlým zápachem, který se z nábytku i prádla line. Kde se bere a jak se ho zbavit?

Kde se zápach bere?

Perete, sušíte, ale stejně to tam smrdí? Důvodů může být několik. Jedním z nich je nábytek samotný. Jak dlouho ho máte? Když jste ho kupovali, byl nový? Pokud je na první otázku odpověď „dlouho“ a na druhou „ne“, nejspíš jste našli příčinu. Starý nábytek je potřeba jednou za čas pořádně vyčistit, abyste ho zbavili zápachu. Problém může vzniknout také u nábytku nového. Pak je ale oblečení často cítit dřevem, nikoli zatuchlinou.

Zápach ve skříni může souviset také s ročním obdobím. V zimě, kdy se málo větrá, může oblečení ve skříních vlhnout a zápach na sebe nenechá dlouho čekat. Často zatuchlina pochází z oděvů, které jste dlouho neměli na sobě.

Do skříní byste také nikdy neměli skládat použité oblečení. Bakterie, které se na něm po celém dni zachytí, se po čase začnou rozkládat, což má za následek zase a jenom nelibý odér.

Jak se ho zbavit?

Nejjednodušším řešením je vyndat prádlo a skříň pořádně vydrbat a nechat dokonale vyschnout. Můžete použít nějaký čisticí prostředek nebo obyčejnou vodu s octem a trochou saponátu. Prádlo byste však do skříně měli vracet vyprané. Mezi jednotlivé komínky můžete schovat pár kousků mýdla nebo ubrousky do sušičky, které vaši skříň báječně provoní.

Pokud to nezabírá a nábytek stále zapáchá, můžete ho svěřit do rukou odborníků. To se však týká především nábytku z masivního dřeva, které za tuto investici stojí a procedura mu neublíží. Počítejte však, že vás to může přijít i na pěkných pár tisíc.

Prevence zápachu

Pokud se vám už jednou podaří zápachu zbavit, rozhodně si ho do skříní znovu nepusťte. Často je větrejte, prádlo do nich ukládejte zcela suché a skříně nepřeplňujte, aby mohl vzduch kolem prádla dobře proudit.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat