Prostreno.cz

Mramorování velikonočních vajec pomocí pěny na holení

Že mramorování je nesmírně těžké a časově náročné? Ale kdeže! K vytvoření uměleckého díla je potřeba necelá půlhodinka času a ty správné pomůcky. Máte je všechny!

Letos se sice celoplošně koledovat nebude, nicméně pořád to ještě neznamená, že nemůžeme Velikonoce oslavit alespoň s některými tradičními náležitostmi. Jednou z nich je pochopitelně barvení vajíček, která k těmto svátkům jara neodmyslitelně patří. Už máte jasno v tom, jakou techniku zvolíte? Možná vás nadchne poněkud neobvyklý způsob, v němž hlavní roli hraje pěna na holení.

Všestranný parťák, co se žádného úkolu nezalekne

Přípravek, jež se primárně využívá ke snazšímu odstraňování chloupků z různých částí těla, si dokáže poradit v celé řadě situací. Lze ho povolat při čistění koberců, zrcadel, brýlí i kuchyňských spotřebičů. Naleští také šperky, chromové vodovodní baterie, přední skla u auta nebo plastové sprchové dveře, zatímco zastaví otravné vrzání dveří. Pro pěnu na holení není žádná výzva dost velká! A týká se to i mramorování velikonočních vajíček. Jdete do toho? Pak se držte tohoto jednoduchého manuálu.

Příprava je základ

Co kromě zmíněného kosmetického produktu budete potřebovat? Neobejdete se také bez gumových rukavic, tekutého potravinářského barviva vámi zvolených odstínů, párátka, špachtle a nějakého menšího plechu na pečení. Nebojte, troubu zapínat nebudete, v tomhle báječném „receptu“ se vařit nemusí! Pokud máte nachystané všechny propriety, můžete se vrhnout na samotný umělecký proces.

Fantazii se meze nekladou

Krok jedna? Do pečicího plechu nastříkejte pěnu. Množstvím vůbec nešetřete, jde o to, aby celá vrstva byla vysoká alespoň jeden centimetr. Povrch následně zarovnejte špachtlí, „terén“ by totiž měl být co nejrovnější. Na něj pak nakapejte barvy dle svého uvážení. Čím pestřejší budou, tím lépe. Barevné tečky či čáry dále roztáhněte pomocí párátka. Už teď se začnou rýsovat krásné mramorované vzory, tudíž můžete sem tam něco upravit, přidat nebo odstranit.

A na scénu přicházejí natvrdo uvařená vejce. Nejprve si však natáhněte rukavice, abyste ve vzniklé hmotě nemuseli máčet prsty. Vajíčka následně kutálejte po povrchu barevné pěny, až budou celá pokryta zdobením. Jednotlivé hotové kousky pokládejte na talíř, kde je nechte  přibližně 20 minut zaschnout. Po uplynutí stanovené doby setřete přebytečný krém papírovou utěrkou, čímž se povrch vajec krásně vyhladí. Nutno dodat, že pěna jde nahradit i šlehačkou ve spreji, to kdyby náhodou…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat