Prostreno.cz

Zápach v lednici? Víme, jak s ním zatočit

24.08.2020 | Tipy a triky

Návrat z dovolené, kořeněné jídlo nebo plesnivějící kousek zeleniny. Se zápachem v lednici se setkal už každý z nás. Poradíme vám, jak se ho zbavit i udržet lednici čistou.

Ani moderní kombinovaná lednice s řadou chytrých funkcí není stoprocentně odolná vůči zápachu. Zapomenutá zelenina, zkažená šunka, aromatické potraviny nebo zanesený odtokový kanálek. To vše může být příčinou nepříjemného odéru v ledničce.

Čistěte lednici pravidelně

Nepříjemných pachů v lednici vás zbaví pouze důkladné umytí všech polic, stěn i odtokového kanálku. Dejte stranou chemické přípravky a sáhněte po obyčejném octu s vodou. A jak na to? Lednici je v první řadě potřeba vypnout, vyprázdnit a následně vytřít police i stěny. Nevynechte ani spáry a gumové těsnění. Zkontrolujte také odtokový kanálek a případně uvolněte průtok špejlí nebo párátkem. Nakonec ledničku vytřete důkladně dosucha a nechte alespoň hodinu otevřenou. Poté ji znovu zapněte a naplňte potravinami.   

Používejte pohlcovače pachů

Aromatické suroviny, jako jsou sýry, bylinky nebo uzeniny mějte vždy pečlivě zabalené. Ať už v uzavíratelném sáčku, nebo dóze. Zeleninu ani ovoce neomývejte před uložením do lednice, prodloužíte tím jejich čerstvost. Zápachu také pomáhají předcházet pohlcovače pachů. Dejte na babské rady pro minimalizaci zápachu a vsaďte na jedlou sodu, kypřicí prášek nebo rozpůlený citron. Stačí je jen položit na talířek a jednou za týden vyměnit.

Generální úklid potřebuje čas od času každá lednice, a to ideálně jednou měsíčně, ať už se z ní line nepříjemný zápach, či nikoliv. Každý týden pak doporučujeme police otřít od zbytků potravin. Zabere vám to sotva půl hodiny, výrazně tím však prodloužíte životnost nejen spotřebiče, ale i čerstvost potravin.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat