Prostreno.cz

Aby odpadkový koš nesmrděl

Známe to všichni – občas, a především v létě, se často stane, že odpadkový koš už po krátké době v kuchyni nepříjemně páchne. Aby se vám to už nestávalo, dbejte na následující věc!

Chodíte po kuchyni jako myslivecký ohař a hledáte, odkud se ten zápach line. A najednou zjistíte, že sáček v odpadkovém koši ještě není ani plný a přitom už tak nepříjemně smrdí. Především v létě, když je horko, způsobují zbytky jídla v koši silný zápach, který už po krátké době zasáhne celou kuchyň. A aby se vám to už nestávalo, je dobré si dát pozor na jednu zásadní věc.

Sáček hned nevyměňujte

Jakmile začne být odpadkový koš cítit, první věc, kterou uděláme, je, že zavážeme sáček a hned ho vyhodíme. To je také správně, pokud se chceme zbavit toho největšího ložiska zápachu. Ovšem rozhodně se vyvarujte toho, abyste nový sáček do koše dávali hned. Často se totiž na dně odpadkového koše nashromáždí nechutně zapáchající tekutina, kterou v koši novým sáčkem jenom „uzamknete“. A tím nejen že si zaděláváte na ještě větší úroveň zápachu, ale v nejhorším případě se vám objeví v odpadkovém koši i plíseň. Proto je velmi důležité dbát na to, abyste alespoň jedenkrát týdně koš umyli teplou vodou a mýdlem a následně nechali někde na vzduchu „vysmradit“. Kromě jiného můžete na trhu najít i různé vůně a deodoranty speciálně do odpadkových košů. Tak se zbavíte nepříjemného zápachu z odpadkového koše, ale navíc získáte příjemnou svěží vůni do celé kuchyně. 





Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat