Prostreno.cz

Důmyslná využití vazelíny

Čím rychle z oblečení odstranit skvrnu od make-upu? No přece vazelínou! A proč ji před koupáním vetřít i do obočí dítěte nebo s ní ošetřovat kožené boty?

Vazelína je dostupný produkt za příznivou cenu, který nachází své uplatnění zejména v péči o suchou a popraskanou pokožku. Také ji máte doma, protože jako balzám na rty nebo mazlavá ochrana před mrazem je k nezaplacení? Zkuste ji využít i k jiným účelům, ono to totiž jde! V jakých situacích přijde vhod?

Skvrna od make-upu 

Flek od make-upu na oblíbeném tričku či košili? Ten vážně nepotěší. Naštěstí je tu ale stará dobrá vazelína, která si s ním hravě poradí. Stačí ji nanést na potřísněnou část oděvu, nechat deset minut působit a poté jemně setřít papírovým kapesníkem nebo kuchyňskou utěrkou.

Leštidlo kůže

Kdo by neměl v šatníku alespoň jeden pár bot z pravé kůže. Nebo kabelku, pásek či rukavice… Jak se o tyto drahé kousky staráte vy? Aby zůstaly co nejdéle krásné a hlavně ve formě, čas od času je ošetřete vazelínou. Budou se nejen parádně lesknout, ale můžete tak předejít i jejich poškození.

Pomoc při mytí dětských vlásků

Některým dětem koupání ani mytí vlasů nevadí, zatímco jiné své rozhořčení dávají hlasitě najevo. A co teprve když se trocha šamponu dostane do očí, to je potom křiku! I tomu se ale dá snadno zabránit. Jak? Vetřete malé množství zmíněného produktu potomkovi do obočí. A vyzkoušet to můžete už při dnešní večerní hygieně.

Manikúra bez nervů

Zkrášlující salony budou asi ještě nějakou dobu zavřené, takže bohužel nezbývá nic jiného, než si nehty upravovat doma vlastními silami. Běžně se vám stává, že při jejich lakování trochu „přetáhnete“, což kazí celý dojem i vynaložené úsilí? Okolí nehtů před manikúrou „přetáhněte“ vazelínou. Jakmile budete s „nátěrem“ hotoví, všechny nedokonalosti snadno seškrábnete.

Husté řasy z reklamy

Vazelínu lze použít i jako čirou řasenku. Po její aplikaci budou řasy delší a hustší, což jim dodá téměř magický vzhled. A co je na tom to nejlepší? Stojí jen pár korun! Mimochodem, když už budete v tom zkrášlování, lze s ní opticky zhustit i obočí.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat