Prostreno.cz

Hnojiva pro květiny z domácích zásob

Když pokojové rostliny potřebují nějakou vzpruhu, je dřevěný popel nebo droždí smíchané s vodou a cukrem správnou volbou. A jak se v téhle situaci uplatní pivo? To vás možná hodně překvapí!

Vypadají vaše květiny nějak unaveně? Možná jim něco chybí. Že by hnojivo? To se ale dá snadno napravit. Ale kdepak, nemusíte honem hledat roušku a utíkat pro něj do obchodu, kde si vystojíte pořádně dlouhou frontu. I domácí zásoby totiž ukrývají osvědčené prostředky! Který vyzkoušíte jako první?

Pivo 

Pivo vážně není jenom k pití. Dokáže třeba vyčistit odolné skvrny na koberci, zatímco krásně naleští baterie v koupelně i kuchyni, podpoří růst vlasů a povolí hodně utažené šrouby. A to je teprve začátek, protože s ním lze nablýskat i šperky, stejně jako dřevěný nábytek. Pokud ho smícháte s vodou, získáte parádní tekutou výživu pokojových rostlin. A pozor, vaše zelené živé dekorace s touto blahodárnou tekutinou stačí zalít opravdu jen párkrát!

Popel 

Jestli topíte v krbu či krbových kamnech, pak o popel nemůžete mít nouzi. Co s ním obvykle děláte? Je ho hřích vyhazovat! Pochází-li z neošetřeného dřeva, funguje jako skvělé hnojivo s vysokým obsahem draslíku, hořčíku i fosforu. A to je ta správná vzpruha, jež podpoří růst, kvetení i celkovou kondici vašich chráněnců.

Droždí

Že s droždím se dá kouzlit jenom v kuchyni u sporáku? Ale kdeže! Kvasnice, které stojí pár korun, nabízejí vitaminy, zejména tedy skupiny B. Dále pak bílkoviny a široké spektrum minerálů. Díky tomu urychlují léčbu chřipky, stimulují trávicí funkce, působí proti nespavosti a omezují pravděpodobnost depresí. Tedy alespoň dle názoru odborníků, kteří jejich složení vychvalují do nebes. Dlužno dodat, že si hravě poradí také s akné a černými tečkami, proto jsou vítaným kosmetickým spojencem. A co když celou kostku droždí rozmícháte ve vodě a přidáte trochu cukru? Získáte famózní elixír, který se hodí do každého truhlíku i květináče. Tak na co ještě čekáte?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat