Prostreno.cz

Zdravotní schopnosti dostupné jedlé sody

Co s třískou v prstu, která nejde odstranit? Dejte šanci jedlé sodě, ta se o ni postará! Tento nedoceněný pomocník může přispět i k léčbě zánětů močových cest a zlepšit vaši fyzickou zdatnost!

Je asi jen málo domácností, které by v nějaké zásuvce neskrývaly jedlou sodu. Tak jistě, vždyť přijde vhod při vaření i úklidu. Navíc stojí pár korun a vydrží poměrně dlouho. Opravdu jste přesvědčení o tom, že její využití máte dokonale zmapované? Třeba tyhle způsoby vás možná překvapí!

Léčivo na záněty močových cest

Zánět močových cest je nepříjemné onemocnění, kterým si podle statistik alespoň jednou za život „projde“ každý. Jeho častou příčinou je návštěva jistých bakterií spojená s nedostatečným pitným režimem. Že na tuhle palčivou svízel pomáhají jenom staré dobré brusinky? Co vás nemá! I sodný roztok se jeví jako účinná zbraň, jež poměrně rychle zmírní příznaky a přinese úlevu.

Snazší odstranění třísky

I když je tříska zapíchnutá pod kůží menšího rozměru, ve finále dokáže způsobit velké starosti. Tedy za předpokladu, že ji tam necháte „ležet“ delší dobu, což se může vymstít v podobě otravy krve. Ovšem co si s tím titěrným kouskem dřeva počít, když je na něj krátká i pinzeta? Nechte tento problém vyřešit zmíněný prášek! Z několika polévkových lžic a trochy vody vytvořte hustou pastu, kterou naneste na postižené místo a zakryjte náplastí. Po několika hodinách nános smyjte a zkontrolujte, zda se tříska ještě nachází na svém místě. S největší pravděpodobností po ní nebude ani stopy, protože složky hydrogenuhličitanu sodného ji jednoduše rozpustí a jeho kyslíkové molekuly vytlačí na povrch.

Doping pro sportovce

Možná to zní bláznivě, ale jedlá soda zlepšuje fyzickou zdatnost a tím i sportovní výkony. Alespoň podle odborníků, kteří poukazují na to, že její alkalická povaha má vliv na pH krve, čímž se snižuje kyselost ve svalech produkovaná během intenzivního cvičení, což zase podpoří celkovou výkonnost. Zkuste tenhle doping hodinku nebo dvě před tréninkem, možná překonáte dosavadní rekordy!

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.firstaid.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat