Prostreno.cz

Celodenní jídelníček před sexuálním večerem

Možná preferujete udržovací sex (pravidelné milostné setkání), nebo jste se zrovna dneska ráno spontánně rozhodli, že si s partnerem dopřejete romantickou chvíli o samotě. Toužíte po silných prožitcích, výkonu, vášni i silném vyvrcholení? Včas začněte myslet na jídlo, které tělu i mysli dodá potřebné palivo!

Nutriční hledisko je jedna věc, chuť a účinky dané potraviny na tělo a mysl druhá. Proto vědci již léta studují, jak se konzumace jídla podepisuje na libidu i sexuální výdrži. A mají určité odpovědi. Čím začít den a co si dopřát v jeho závěru, pokud jste si naplánovali sexuální schůzku? Sepište si nákupní seznam!

Dopolední restart

Snídani začněte (ideálně vy i milenec) miskou plnou ovoce. Zkuste banány, které obsahují vitamin B, (kompotované) jahody bez přidaného cukru, jež jsou plné antioxidantů, manganu, zinku, vitaminu C a dalších látek. Ty zvyšují sexuální touhu a podporují vylučování pohlavních hormonů. Osvědčuje se i ananas. Kupříkladu v Karibiku se věří, že právě ananasová šťáva zajistí dostatek sexuální touhy oběma pohlavím.

V tomto směru se ale neztratí ani „obyčejné“ jablko. Předpokládá se, že floridzin, fytoestrogen nacházející se v jablkách, má vliv na vzrušení, lubrikaci a sexuální funkce. Ovoce pak doplňte macou peruánskou. Právě ona napomáhá při mužské impotenci a ženské frigiditě.

Oběd

K obědu si dopřejte rybu a k ní podávejte špenát, listový stimulátor libida, jež je přeplněný hořčíkem. Uvedený minerál podporuje průtok krve a zvyšuje vzrušení. Pro křupavost pokrmu a své osobní vedlejší úmysly jídlo posypejte dýňovými semínky. Dýňová semínka totiž obsahují vysoké množství zinku, jež má vliv na hladiny hormonu testosteronu. Ovlivňují tak sexuální zdraví a libido.

Večeře

Poslední vydatnější jídlo dne by mělo mít podobu kuřecích prsou nebo chřestové omelety s kuřecím masem. Hodí se i pálivější koření, které prokrvuje tělo a stimuluje produkci endorfinů a adrenalinu. Po večeři se uvolněte s pomocí skleničky červeného vína. To spárujte s hořkou čokoládou. Pár kousků bonbonů dejte na misku, nebo kouskem čokolády ozdobte skleničku. Fenyletylamin, chemická „látka lásky“ lásky“ vyvolá pocit euforie. Červené víno bohaté na antioxidanty zase povzbudí touhu a sexuální funkce.

Obecně se od odpoledních hodin vyhýbejte potravinám, které nadýmají. Mezi ty patří artyčoky, brokolice, pórek, květák, zelí, česnek, cibule, fazole, růžičková kapusta, tuřín, obiloviny, jako je pšenice nebo oves, luštěniny, včetně fazolí a čočky, pak taky mléčné výrobky, kvasnice v pečených výrobcích a kešu ořechy. Plynatost se skutečně do vášnivého večera skutečně nehodí.

Zdroje: greatist.com, fruitsandveggies.org, medicalnewstoday.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat