Prostreno.cz

Úžasné výhody moringy pro pokožku

Podle ajurvédy existuje rostlina moringa již více než 5 000 let. Tato prastará bylina je všestranná, funguje i jako čistič krve a odčervovač.  A co dělá s pletí? Počítejte s tím, že vám ubere pár let!

Moringa zahrnuje léčbu a prevenci nemocí, jako je cukrovka, anémie, artritida, onemocnění jater, kožní a zažívací potíže. Obsahuje vitaminy, minerály, vápník a draslík, je bohatá na aminokyseliny, konkrétně jich nabízí 18 z 20. Dále je plná antioxidantů, které bojují s volnými radikály, molekulami, jejichž působení vede k zánětu, poškození buněk a oxidativnímu stresu. Z moringy lze použít kůru, listy, květy, ovoce, semena a olej. Ať už sáhnete po čemkoli, rozhodně uděláte dobře. Moringa je pro pleť doslova spásou! Co od ní můžete očekávat?

Báječně hydratuje

Moringový olej je bohatý na kyselinu olejovou, která působí jako hloubková hydratační látka, která v pokožce uzamyká vlhkost. Přesvědčivá je i informace, že listy moringy obsahují 92 živin, 46 antioxidantů, 18 aminokyselin a 36 protizánětlivých látek.

Působí jako ochránce

Jedinečná kombinace mastných kyselin z moringy dělá silného spojence v boji proti škodlivým látkám. Moringa oleifera také má antioxidační vlastnosti, které urychlují hojení ran.

Zabraňuje předčasnému stárnutí

Moringový olej obsahuje zeatin, což je složka, jež oddaluje poškození kožních buněk a zvyšuje buněčnou regeneraci. Všechny tyto vlastnosti působí proti předčasnému stárnutí a poškození kůže. (Už jen přítomnost vitaminu C pomáhá stabilizovat kolagen, který následně redukuje jemné linky a vrásky. Síra zase pomáhá při vytváření přirozeného keratinu v pokožce, činí ji pevnou a přispívá k její mladistvosti.) Olej nemůžete sehnat? Nevadí. Stačí, když si z obchodu se zdravou výživou odnesete sáček s práškem z moringy v jasně zelené barvě.

Použijte ½ polévkové lžíce, přidejte 1 polévkovou lžíci medu, 1 polévkovou lžíci růžové vody a ½ polévkové lžíce citronové šťávy. Vše smíchejte s trochou vody a vytvořte pastu. Tu naneste na obličej a nechte 10 minut působit. Po uplynutí stanovené doby obličej omyjte teplou vodou. Další výhodou moringy je, že působí antimikrobiálně a antisepticky, což znamená, že pomáhá při léčbě akné.

Zmírňuje vzhled pigmentových skvrn

Vezměte ½ rozmačkaného banánu, 1 lžíci prášku z moringy, 1 lžíci medu a 1 lžíci čajovníkového olej (tree oleje). Suroviny smíchejte a směs aplikujte na tmavé skvrny. Nechte působit až 20 minut a opláchněte teplou vodou. Opakujte do zlepšení stavu.

Zdroje: www.healthifyme.com, www.vedix.com, www.wikipedia.org





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat