Prostreno.cz

Výroba domácího aloe vera gelu

Na výrobu vlastního krému z aloe vera v podstatě nepotřebujete nic víc než rostlinu a dobrý, ostrý nůž. Vezměte velký list ze strany rostliny a nakrájejte ji. Tak jednoduše si vyrobíte krém proti mnoha neduhům.

Ať už se jedná o suchou pokožku, pupínky, spáleniny nebo vosí bodnutí, gel z aloe vera může vyřešit mnoho malých i velkých kožních problémů. Takže je opravdový všestranný.

Jak aloe vera gel působí?

Gel z aloe vera je již dlouho nedílnou součástí kosmetického a farmaceutického průmyslu. Používá se v krémech na obličej, šamponech, tělových krémech, maskách na vlasy, v krémech po opalování nebo léčivých mastích. Své popularitě vděčí obsaženým živinám. Obsahuje řadu životně důležitých látek, jako je vápník, hořčík, zinek a železo. Aloe vera gel je bohatý na vitaminy A, C, E, B1, 2, 3, 6 a vitamín B12.

Má antibakteriální a protizánětlivé, antivirové a antifungální účinky. Je proto ideální pro nečistou pokožku a pupínky, a může být dokonce užitečný při kožních onemocněních, jako jsou plísňové infekce nebo herpes.

Díky svým protizánětlivým vlastnostem je aloe vera oblíbenou přírodní pomůckou i na malé rány, popáleniny a spáleniny. Jako přírodní analgetikum chladí a zmírňuje svědění. Díky tomu je gel velmi účinný, zejména při bodnutí hmyzem nebo spálení sluncem.

Hydratuje pokožku a tím posiluje ochrannou bariéru pokožky. Proto je také velmi populárním prostředkem proti stárnutí.

Jak si vyrobit aloe vera gel

Odloupněte horní zelenou vrstvu a umístěte list do šálku nebo nádoby, kam chcete uložit krém, širší částí dolů. Počkejte asi hodinu, pak můžete list oloupat tak, aby uvnitř zůstal pouze gel. Můžete ho potom buď použít přímo, nebo ho v mixéru rozmixovat.

Pokud chcete svůj krém trochu obohatit, můžete použít nějakou bylinku. Pro nečistou pokožku je vhodný olej z čajovníku nebo z hroznových jader. Suché pokožce ulevíte s olivovým olejem nebo avokádem. O zralejší pleť se nejlépe postará argan, granátové jablko nebo pupalkový olej. A měsíčkový olej udělá obrovskou službu citlivé pleti.

Zdroj: www.fitforfun.com, www.healthline.com





Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat