Prostreno.cz

Omládněte s pleťovou maskou z černého čaje

Nevíte, co s načatým odpolednem? Co kdybyste volný čas zasvětili zkrášlování? Maska i peeling z černého čaje zlepší kvalitu pokožky natotata!

Spolu s vodou a kávou patří čaj k nejvíce konzumovaným nápojům na světě. Pokud jde o jeho barevné preference, řada lidí upřednostňuje ten zelený, u něhož se vyzdvihuje celá řada zdravotních pozitiv. Černý čaj se tak trochu ocitá v jeho stínu, což je škoda. Vždyť i on tělu v mnoha směrech svědčí!

Tekutá vzpruha pro mozek i trávení

Vědecké výzkumy jsou v tomhle za jedno. Vyplývá z nich, že černý čaj má silný antioxidační potenciál, díky čemuž omezuje riziko cukrovky, obezity, rakoviny i zvýšeného cholesterolu. Jeho obsažené polyfenoly také podporují růst prospěšných střevních bakterií ve střevech. Toto občerstvení vlivem antimikrobiálních vlastností opravuje i poškozenou výstelku trávicího traktu. Co se týká dalších benefitů, je prokázáno, že normalizuje krevní tlak, upravuje hladinu cukru a podporuje paměť i soustředění. Ani tyto účinky vás k pravidelné konzumaci nepřesvědčí? A nechtěli byste tento životabudič využívat alespoň zevně? Pokožka by to vážně ocenila!

Dostupný elixír s pozoruhodným působením

Jak již bylo zmíněno výše, „temný“ čaj vyniká podílem antioxidantů, které mimo jiné oddalují předčasné stárnutí pleti. Důvodů, proč ho zahrnout do kosmetické péče, je ale ještě víc. Mezi odborníky se stále častěji upozorňuje i na to, že zabraňuje rozpadu kolagenu a odstraňuje pigmentaci způsobenou ultrafialovým zářením, zatímco hloubkově čistí a detoxikuje. Rovněž zmenšuje rozšířené póry, urychluje regeneraci a zklidňuje podráždění. Maska z něj připravená se tedy jeví jako pořádně velký krok ke kráse! Péče se však nemusí točit jen okolo smíchání vylouhovaného čaje kupříkladu s bílým jogurtem nebo avokádem.

Peeling, co je hotový raz dva

Zkombinujete-li vychlazený černý čaj s medem, třtinovým cukrem či ovesným vločkami, získáte báječný exfoliační prostředek, který uklidí odumřelé kožní buňky z povrchu pokožky. Kůže tak bude jemná, rozzářená a vitální! Jakmile tento domácí peeling pomocí jemných krouživých pohybů aplikujete, nechte ho ještě zhruba deset minut působit, poté opláchněte veškeré pozůstatky.

Zdroje: www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0091743504005456, www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/87559129.2010.535233, www.jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1108657, www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756464613001916





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat