Prostreno.cz

Nejlepší tipy na fit grilování

Grilovací sezóna bez výčitek a obětování toho nejlepšího? Tohle funguje! Máme pro vás nejlepší tipy pro příští grilování.

Chtěli byste něco víc? Grilování je společenské akce a pokrmy z grilu vypadají tak lákavě. Máme pro vás několik tipů, jak při grilování ušetřit kalorie, aniž byste se museli vzdát chutného jídla – nebo svého štíhlého pasu.

Bílé a barevné

Maso a ryby jsou skvělým zdrojem bílkovin. Protein vás zasytí a pomůže udržet svaly. Proto si můžete dát klidně větší porci kuřecího, krůtího a rybího masa a také barevné saláty vám kila rozhodně nepřidají.

Libové maso místo klobás a párečků

Dopřejte si jemnější druhy masa a řízků, tedy filet místo krkovičky – a vychutnejte si každé sousto. Při udržitelném chovu zvířat, jako je krmení na pastvě, je poměr tuku také výrazně lepší než u průmyslového chovu. Klobásy a párečky jsou nejvíce průmyslově zpracované potraviny a obsahují hodně tuku.

Místo těstovin si dejte brambory

Brambory jsou sytější než těstoviny, a to platí i pro těstovinové saláty. Pokud chcete ušetřit ještě více kalorií, dejte přednost octu a oleji jako středomořskému dresinku před majonézou.

Alkohol jsou luxusní kalorie

Jdou přímo do krve a také zpomalují odbourávání tuku. Proto je třeba na alkohol pohlížet jako na turbo zdroj kalorií a podle toho byste ho měli také do jídelníčku zařazovat. Například střik z bílého vína má lepší kalorickou bilanci než pivo.

A co dezert?

V létě je k dispozici čerstvé ovoce. Ovoce jako je ananas nebo meloun ztratí grilováním lehce na svém obsahu vody, ale zdravý cukr zůstává. A třeba chutný a osvěžující melounový sorbet připravíte velmi rychle.

Nezapomínejte na pohyb

Když dovádíte s dětmi, sportujete, hrajete badminton nebo kopete, zatímco grilujete, spalujete kalorie, a ještě toho nesníte tolik. Myšlenky na jídlo nejsou na prvním místě, a je tak snazší odolat svodům grilovaného.

Zdroj: názory autora, www.eatthis.com





Celkem 0 komentářů

Tip na oběd

Více tipů

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat