Prostreno.cz

Avokádový olej představuje blahodárnou vlasovou péči

Vaše vlasy si zaslouží pětihvězdičkovou péči. A proto rozhodně nepohrdnou avokádovým olejem! Ten je ochrání před škodlivými vnějšími vlivy, zatímco zabrání tvorbě lupů, urychlí růst, zmírní vypadávání a ještě vyživí pokožku hlavy.

Avokádo je skutečně ojedinělý druh ovoce, jehož popularitu dokazuje stále rostoucí celosvětová spotřeba. Radost nad tím, že se plody hruškovce přelahodného v našich nákupních koších objevují stále častěji, neskrývají ani výživoví poradci, kteří poukazují na jejich nutriční profil a zdravotní benefity. Co je ale využít i zevně, a to za účelem zlepšení kvality vlasů?

Olej jako kosmetický grál

Není nad to, když se jeden prostředek hodí na více věcí, že? V případě avokádového oleje to platí dvojnásob, neboť ho kromě zkrášlování lze použít i v kuchyni. Hodně ho propaguje i známý britský kuchař Jamie Oliver, který si jeho jemnou oříškovou chuť i medovou konzistenci nemůže vynachválit. Díky těmto vlastnostem se tato ingredience hodí k rybám, restované zelenině i masovým pokrmům. Vraťme se ale zpět k vlasům. Nejsou ty vaše zrovna v kondici? Pak jim dejte avokádovou péči!

Co kapka, to užitek

Protože je tento prostředek bohatý na esenciální mastné kyseliny, mononenasycené tuky, biotin, antioxidanty, draslík a vitaminy A, B, D a E, bývá často přidáván do kosmetických produktů. I uznávaní stylisté a kadeřníci se shodují v tom, že představuje báječnou vlasovou kúru, neboť hřívu zoceluje a chrání ji před škodlivými vnějšími vlivy životního prostředí, a to včetně znečištění a UV paprsky. Zároveň zabraňuje krepatění, dodává lesk, předchází nadměrnému vypadávání, urychluje růst, vyživuje pokožku hlavy a bojuje proti lupům. Tohle všechno prostě chcete! Ptáte se, jak s ním zacházet? Možností je více a výběr se odvíjí od vašich časových možností.

Libo masku, nebo rychlé ošetření?

Malé množství oleje můžete přidat do kondicionéru. Anebo ho aplikovat do vlhkých vlasů a nechat je jednoduše uschnout. Připravit se ale dá i regenerační maska, jejíž ideální doba působení je něco okolo 30 minut. Kromě jedné polévkové lžíce tohoto avokádového pokladu budete potřebovat i vaječný bílek a čajovou lžičku medu. Získanou směs rovnoměrně naneste po celé délce a nechte se překvapit výsledkem.

Zdroj: www.vegamour.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat