Prostreno.cz

Levné a účinné masky na vlasy z tvarohu

Používáte drahé šampony, séra a kondicionéry na vlasy, ale přesto nepozorujete změny k lepšímu? Až půjdete nakoupit suroviny pro zítřejší oběd, vyndejte z regálu tvaroh a použijte ho jako základ pro účinné masky, jež si poradí s mnoha problémy od suchosti po lupy!

Pokud jste se ve snaze zkvalitnit své vlasy spoléhali pouze na chemické přípravky, možná je čas vrátit se ke kořenům a sáhnout po osvědčených tricích našich babiček. Jedním z nich je super účinný a mocný tvaroh, který může pomoci vyhnout se roztřepeným konečkům, lupům a dehydrataci pokožky hlavy a také zachovat přirozenou barvu a lesk vlasů. S čím ho spárovat, aby byl výsledek co možná nejlepší?

Maska z tvarohu a aloe vera

Tato maska ​​​​vám pomůže zhydratovat vlasy pouze třemi snadno dostupnými ingrediencemi – šálkem tvarohu, 5–6 lžičkami gelu z aloe vera a 2 lžičkami medu. (Pro extra suché vlasy ještě přidejte rozmačkaný banán.) Všechny uvedené suroviny smíchejte, masku nejprve aplikujte ke kořínkům a následně se propracujte až ke konečkům. Tuto masku nechte působit přibližně 30–40 minut. Poté vlasy důkladně umyjte vlažnou vodou.

Maska z tvarohu a olivového oleje

Pokud toužíte po měkkých a delších vlasech, spolehněte se na další přírodní zázrak. V misce promíchejte šálek tvarohu se lžící olivového oleje. Po umytí vlasů šamponem masku naneste na vlhké vlasy a nechte působit asi 20 minut. Poté vše smyjte čistou vodou a v závěru vlasy přelijte šťávou z jednoho citronu – naředěnou čistou vodou.

Maska z tvarohu a semena pískavice řeckého sena

Když smícháte tvaroh a pískavici (řecké seno), získáte vlasovou masku proti lupům. Semínka nechte přes noc namočená ve vodě, ráno je rozemelte a přidejte k tvarohu. Pastu aplikujte na pokožku hlavy, jemně ji promasírujte a před umytím vlasů vyčkejte 30 minut. V případě, že vám nějaký tvaroh zbyde, naneste ho na obličej.

Účinky na pokožku

Tvaroh je zásobárnou cenných látek, jež svědčí nejen vlasům, ale i pleti. Mezi ty nejvyzdvihovanější patří vitaminy A, B3 (niacin) C a E. Vitamin A zjemňuje pokožku, vitamin C zmírňuje zarudnutí a podráždění pleti a stimuluje tvorbu kolagenu. Niacin ji chrání před škodlivými účinky ultrafialového záření a vitamin E je známý pro své antioxidační vlastnosti. Při vnější aplikaci tvaroh zmírňuje viditelnost jizev a pomáhá snižovat množství volných radikálů, které způsobují vrásky.

Zdroje: www.healthshots.com, www.iliveok.com, www.wikipedia.org






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat