Prostreno.cz

Kakaové máslo je kosmetickou nezbytností chladných dnů

Ideální kosmetický produkt pro chladný podzim a nastávající zimu? Kakaové máslo. Použít ho lze na celé tělo, hezky voní a koupíte ho společně s potravinami!

Kakaové máslo je tuhý nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů. Je jednou z nejoblíbenějších, přírodních a všestranných přísad v kosmetických produktech, jelikož je bohaté na antioxidanty, které pomáhají chránit kožní buňky před poškozením volnými radikály. Co všechno umí?

Hydratuje

Kakaové máslo hydratuje suchou a podrážděnou pokožku a chrání citlivé oblasti těla, jako jsou rty. Pokud chcete, aby ty vaše byly jemné a hebké, a to i přes nepřízeň počasí, kakaové máslo je vaším přítelem. Denně jej používejte jako balzám, ihned zaznamenáte rozdíl!

Zmírňuje vzhled jizev

Jakmile začnete pravidelně aplikovat kakaové máslo, zaznamenáte výrazné zlepšení vzhledu strií a jiných jizviček. O kakaovém másle je totiž známo, že má regenerační a hojivé schopnosti, jež pomáhají účinně bojovat s jizvami, škrábanci a vráskami. (Je také ideální pro prevenci těhotenských strií.)

Hodí se i pro pleť náchylnou na ekzémy

Není žádným tajemstvím, že lidé, kteří mají citlivou nebo hyper citlivou pokožku, často nenajdou produkty, které by jim vyhovovaly, ale kakaové máslo je jiné. Plní funkci intenzivního zvlhčovače a je také účinné při řešení kožních problémů, jako je ekzém. V neposlední řadě se dobře páruje s jinými másly. Použijte poměr 1 : 1 kakaového másla a bambuckého másla a tuto směs vyšlehejte, než zcela ztuhne.

Vlasy ho milují

Kakaové máslo má změkčující vlastnosti, díky kterým budou vaše vlasy lesklé a zdravé. Dokonale vyhlazuje narušenou strukturu vlasu a hloubkově regeneruje. Ve vodní lázni rozpusťte jednu až dvě polévkové lžíce kakaového másla a stejné množství kokosového oleje. Následně přidejte ještě jednu lžíci oleje olivového, který se používá na suchou a poškozenou kštici. Masku vpracujte do umytých, vlhkých vlasů a nechte působit minimálně 20 minut. Poté si hlavu umyjte obvyklým způsobem.

Působí proti stárnutí

Stárnutí je proces, který sice nemůžeme zastavit, ale lze ho zpomalit. Kakaové máslo je velmi bohatým zdrojem antioxidantů, a tak přirozeně pomáhá pokožce uniknout drsnému působení času. Má majestátně sladké kakaové aroma a obsahuje velké množsví vitaminu E spolu s omega-3 a mastnými kyselinami. Kakaové máslo můžete koupit na internetu anebo v kamenných prodejnách zdravé výživy. K mání je i v některých hypermarketech – v bio kvalitě vyjde 100 gramů zhruba na stokorunu.

Zdroje: www.lovingessentialoils.com, www.wowskinscience.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat