Prostreno.cz

Spásné čisticí prostředky z domácích zásob

Hola hola, úklid volá! Ale co když nejsou po ruce prostředky? Klid, s bramborou, cibulí a pivem si bohatě vystačíte!

Při zmínce o jaru se někomu vybaví hubnutí a detox, zatímco jinému spíše velký úklid. K němu jsou samozřejmě potřeba čisticí prostředky, které mají tu nevýhodu, že nejsou bezedné. Ve chvíli, kdy se to hodí ze všeho nejméně, pak člověk zjistí, že tekutý písek má v sobě už jen vzduch, přípravek na podlahy by nestačil ani na předsíň a sprej na prach po zmáčknutí vydává jen zvuk. Ani tohle vás ale při úklidu nezastaví! Omrkněte domácí zásoby a zapojte tyto pomocníky.

Bramborou na rez i skvrny

O zdravotních pozitivech brambor bylo řečeno už mnohé. Ovšem co jiné využití? Taková brambora je nesmírně užitečný parťák. Díky obsahu kyseliny šťavelové odstraňuje nejen rez, ale i zbytky připečeného jídla, které se tvrdohlavě drží pánví a hrnců. Stačí ji jen rozkrojit a namočit do mýdla nebo jedlé sody. S takto vylepšenou polovinou pak potřete zasažená místa. I bez těchto přísad ale bude nápomocná, což zjistíte ve chvíli, kdy ji vypustíte do boje se skvrnami na koberci. Kdybyste tuto podlahovou tkaninu chtěli vzít úplně z gruntu, použijte bramborovou šťávu, ušetří vám to čas i energii (1).

S mastnotou si poradí cibule

Fleky od omastku? Až je seznámíte s cibulí, zůstanou na ně opravdu jen vzpomínky. Kusem staré dobré cibule naleštíte i gril, což je při přípravě na novou sezonu nutností (2). Když už budete v akci a tempu, nezapomeňte s ní přetáhnout i digestoř, plynový sporák, příbory, okenní sítě a veškeré kovové předměty.

Pivo na podlahu i dřevo

Pivo dělá hezká těla. A také čistý domov! Zlikviduje skvrny na kožené sedačce a nablýská dřevěné podlahy i nábytek. Máte obavu, že výsledný efekt bude lepivý? Kdepak, smíchejte chmelový mok s vodou a nic takového se nestane. Pokud vám trocha pivního roztoku zbyde, dejte ochutnat i pokojovým rostlinám, jde totiž o báječné hnojivo, které jim dodá sílu a vitalitu (3).

Zdroje: (1) www.thekitchen.com/cleaning-tricks-potatoes-23076733, (2) www.steptohealth.com/ways-to-clean-your-home-with-onions/, (3) www.decortips.com/homes/can-you-use-beer-to-clean-your-house/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat