Prostreno.cz

Odličovací prostředky z domácích zásob

Výroba vlastního odličovacího prostředku je naprosto jednoduchá a zabere jen pár minut. Máme pro vás hned dvě varianty, které si žádají pouhé dvě ingredience. Tak vyhrnout rukávy a jde se na to!

Jít spát s make-upem? No to je kosmetické peklo! Když se den blíží ke svému konci, vy možná začínáte odpočívat, ale pokožka to stejné říct nemůže. Jsou na ní totiž usazená nejen líčidla, ale i prachové částice, zbytky odumřelých buněk, kožní šupinky a pozůstatky mazu, kvůli čemuž nemůže naplno dýchat.

Víte, na čem spíte?

Představa, že si veškeré tyto nečistoty prostřednictvím obličeje přenesete na polštář, je sama o sobě dost odpudivá. Ale bude hůř! Nevyčištěná pleť se nemůže regenerovat, přičemž se jí ucpávají póry a tvoří černé tečky a pupínky. Nedůsledné odličování také podporuje rychlejší stárnutí a vrásky, o které samozřejmě nikdo nestojí. Večerní očista je tedy naprosto klíčová! Ale co když vám odličovač došel? Anebo prostě nejste fanouškem komerčních přípravků, jejichž složení by se dalo přirovnat k periodické soustavě chemických prvků? Porozhlédněte se doma, máte tam učiněné poklady.

Med plus aloe rovná se parádní produkt

Máte po ruce med? Pokud ano, je to polovina úspěchu a vlastně i krásy. Toto sladidlo má antibakteriální i antiseptické vlastnosti, ale naprosto vyniká i v oblasti hydratace (1). Smícháte-li ho s gelem z rostliny aloe vera, který zklidňuje jakékoli podráždění, umazává pigmentové skvrny, urychluje regeneraci a odvrací viditelné známky stárnutí (2), odličovač je na světě. A stačí ho opravdu jen malé množství! Zbytek vám v uzavíratelné nádobě a lednici vydrží několik dní.

Kokosový olej lze využít i mimo kuchyni

Příjemné zvláčnění, očistu a vyhlazení pokožky slibuje i kokosový olej, jež navíc chrání před slunečním ultrafialovým zářením, podporuje hojení a zklidňuje záněty (3). Nejprve ho lehce rozehřejte, a to třeba v mikrovlnné troubě. Následně do něj přidejte pár kapek esenciálního tea tree oleje. Ten reguluje tvorbu mazu a léčí akné, zatímco snižuje zarudnutí a otoky (4). Snadnější už to být ani nemůže!

Zdroje: (1) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2221169111600166?via%3Dihub, (2) www.mindbodygreen.com/articles/aloe-vera-for-skin-benefits, (3) www.newdirectionsaromatics.com/blog/products/all-about-coconut-oil.html, (4) www.in.sugarcosmetics.com/blog/7-skincare-benefits-of-tea-tree-oil





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat