Prostreno.cz

Zázraky, které dělá kurkumová voda s pletí

Vaše pleť zrovna není v dobré kondici. Hledáte něco extra účinného, co by vám pomohlo? Použijte kurkumu a vodu. Tohle duo si zamilujete, možná víc než předražené produkty z drogerie!

Kurkuma je rostlina, která má velmi dlouhou historii léčebného použití, jež se datuje téměř 4 000 let do minulosti. V jihovýchodní Asii se aplikuje nejen jako hlavní koření, ale také jako součást náboženských obřadů. Díky své zářivě žluté barvě je kurkuma známá také jako „indický šafrán“. Co umí s pletí?

Stop skvrnám i pupínkům!

Použitím kurkumové vody můžete odstranit problémy s nevzhlednými tmavými skvrnami. Kromě toho má tenhle přírodní zázrak protiplísňové, antibakteriální a antivirové vlastnosti, které dokážou zmírnit akné, problémy s pupínky, atopickou dermatitidu, psoriázu, radiodermatitidu či vitiligo (1).

O kurkumě je také známo, že odstraňuje odumřelé kožní buňky a snižuje otoky obličeje. Pochopitelně, že můžete vsadit na vodičky, tonika i pleťové krémy z drogerie, které kurkumu obsahují, ale podobné investice rozhodně nejsou nutné. Kurkumovou vodu si lze připravit doma – s minimálními náklady. Stačí sáhnout do spíže a otočit vodovodním kohoutkem.

Jak vyrobit kurkumovou vodu na mytí obličeje?

Nejprve vezměte 1 litr vody. Smíchejte v něm 2 špetky kurkumy a celé to nechte (přes noc) odstát. Touto vodičkou si ráno umyjte obličej (použít se dají kosmetické tampony). Pokud chcete použít surovou kurkumu, nastrouhejte jednu malou hrudku tohoto koření a smíchejte ji v litru vody. Směs dobře provařte a ochlaďte. Následně ji používejte podle potřeby. A co když kurkumové vody máte víc, než dokážete „kosmeticky“ spotřebovat? Pijte ji!

Pokud budete pravidelně pít vodu s kurkumou, zlepšíte si tím své trávení. Je to díky tomu, že kurkuma má schopnost stimulovat vylučování žluči a dalších trávicích šťáv, čímž podporuje funkci žlučníku. Navíc má skvělé ochranné účinky na játra. Jak se říká, za málo peněz, hodně muziky – v tomto případě navíc i téměř bez práce.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27213821





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat