Prostreno.cz

Bylinky a koření zkrášlující vlasy

Růst, vitalita, lesk a kvalita. Pokud sníte o krásných vlasech, dejte šanci bylinkám a koření. Tyhle jsou pro závěrečný oplach vlasů jako stvořené!

Bylinky se aplikují k vyživování pokožky hlavy a podpoře růstu silných a zdravých vlasů. Které patří k těm nejlepším? Sáhněte do svých zásob, tyhle určitě máte!

Hřebíček

Hřebíček se používá k přípravě dušeného masa, zvěřiny a nejrůznějších omáček a funguje jako první pomoc při bolestech zubů. Málokdo však ví, že tohle koření má pozoruhodné výhody i pro vlasy. Odstraňuje lupy, zabraňuje předčasnému šedivění pramenů, omezuje vypadávání vlasů a zklidňuje pokožku hlavy.

Půl litru vody přiveďte k varu, přidejte dvě polévkové lžíce celých hřebíčků a pět minut vařte. Hrnec sundejte z plamene a jeho obsah nechte odpočinout – ideálně přes noc. Ráno vodu sceďte a nanášejte ji na mokré vlasy (po umytí šamponem). Není třeba oplachovat.

Rozmarýn lékařský

Rozmarýn je známá bylina, která si rozumí s hovězím a kuřecím masem, ale i mořskými plody a zeleninou. Pokud jde o vlasy, hraje klíčovou roli v tom, že rostou delší, hustší a lesklejší. Rozmarýn redukuje lupy, protože je bohatý na antioxidanty.

Půl litru vody zahřejte k bodu varu, poté do ní vložte tři větvičky rozmarýnu a vařte pět minut. Nechte vychladnout a přefiltrujte. Vodu uchovávejte v čisté sklenici (v lednici), tam vám vydrží i několik dní. Po každém mytí vlasů jednoduše nakapejte pár kapek vody na mokré vlasy a vmasírujte do pokožky. Opět nemusíte smývat.

Měsíček lékařský

Díky silným protizánětlivým a revitalizujícím sloučeninám se měsíček uplatňuje při odstraňování nesčetných problémů pokožky a vlasů. Patří mezi ně redukce akné, hojení ran a jizev na kůži Měsíček také zastavuje vypadávání vlasů, podporuje jejich růst a dodává lesk. Zároveň zabraňuje, aby se pramenech usazovaly kovy a minerály z tvrdé vody.

Odvarem připraveným stejně jako v předchozích případech (na půl litru vody přijdou dvě lžičky měsíčku) vlasy oplachujte po jejich umytí. Pro dosažení lepších výsledků do svého vlasového tonika můžete přidat lžíci jablečného octa.

Zdroje: www.link.springer.com/article/10.1007/s00403-019-02003-x - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat