Prostreno.cz

Meloun devětkrát jinak a přitom skvěle

Málokterý druh ovoce je v létě tak osvěžující jako meloun: obsahuje spoustu tekutiny a je stále sladký – ideální kombinace, nemyslíte? A protože meloun chutná lahodně nejen sám o sobě, ale také v dezertech, salátech a nápojích, dali jsme pro vás dohromady devět nejlepších nápadů na konzumaci tohoto červeného plodu.

Rajčatový a melounový salát s grapefruitem a koriandrem

Tato křupavá směs je během chvilky na stole a je prostě perfektní volbou na oběd v horkém dni! Ovocný meloun chuťově doplňuje rajčata s grapefruitem a koriandrem a s pouhými 206 kaloriemi na porci je tento salát také skvělým doplňkem pro štíhlé postavy, který zasytí jako příloha nebo hlavní chod.

Grilovaný meloun

Doposud jste připravovali na grilu nebo na grilovací pánvi pouze vydatná jídla? Pak je nejvyšší čas na grilovaný meloun. Vyzkoušet můžete třeba variantu s aromatickým makadamovým a bazalkovým pestem. Po steacích si tak na grilu připravíte i vynikající dezert.

Grilovaný meloun se sýrem

Ideální pro grilovací večer: grilovaný meloun se sýrem je hotový během chvilky a je to dokonalé léto na talíři. Opravdová chuťová exploze v kombinaci s kozím sýrem, medem a piniovými oříšky!

Melounová zmrzlina s borůvkami

Vyrobit si melounový nanuk zvládnete jen s několika ingrediencemi a trochou trpělivosti – kdo by odolal? Nízkokalorický meloun je v horkých letních dnech dokonalým osvěžením, protože se skládá z 95 procent z vody, a přestože chutná sladce, má nízký obsah cukru.

Salát s okurkou, rajčaty, melounem a rukolou

Salát s okurkou, rajčaty, melounem a rukolou je opravdu všestranný, protože se skvěle připravuje a skvěle se hodí na piknik nebo grilování. A vychutnáte si ho klidně i během polední pauzy. Navíc s ohledem na kalorie si klidně můžete přidat.

Berry Melon Skyr Smoothie

V horkých dnech hodně pijte! Právě v létě se hodí lahodné smoothie z lesního ovoce, melounu a skyru. S nápojem získáte celou ovocnou rozmanitost! Botanicky řečeno, meloun a okurka patří do stejné čeledi, takže spolu obě dokonale ladí.

Jahodové gazpacho s melounem

V létě je studená polévka se španělskými kořeny velmi oblíbená – a ve verzi ze šťavnatého melounu v kombinaci s jahodami dodává klasice příjemně ovocný nádech. Gazpacho je hotové za 15 minut a lze jej nabírat lžící z misky nebo pít přímo ze sklenice. Takže je praktický na cesty nebo na rychlý oběd!

Melounový jogurtový koláč

Je pravda, že meloun se jako ozdoba na dort vyskytuje jen zřídka. Ale proč vlastně? Vyzkoušejte v létě ozdobit koláč třeba hned dvěma druhy melounu! Bude nejen skvěle vypadat, ale také skvěle chutnat a kalorií se bát nemusíte. 

Melounový sorbet

Sedm ingrediencí, mrazák a čtyři hodiny – to vám bude stačit, abyste si užili požitek z ovocného sorbetu. Tento ledově vychlazený dezert vás v horkých dnech zaručeně ochladí. Letní osvěžení navíc působí velmi noblesně. Dobrou chuť!

Zdroj: názory autora






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat