Prostreno.cz

Závratná rychlost hubnutí bez bílého pečiva

14.12.2023 | Tipy a triky

Důvodů nespokojenosti s vlastním tělem může být hned několik. Víte ale, že hubnutí může být rychlé, pokud se vynechá pečivo z jídelníčku?

Pečivo, zejména to z bílé mouky, je často vyřazováno z jídelníčku při redukční dietě. Rychlost, s jakou začnete ztrácet na váze po vynechání chleba nebo rohlíků, závisí hlavně na množství, které projde vaším zažívacím traktem.

Pečivo v číslech

Pokud plánujete vyřadit chléb z jídelníčku kvůli hubnutí, je důležité vědět, kolik kalorií z pečiva přijímáte. Například, krajíc celozrnného chleba má 81 kalorií, u anglického muffinu je to 129 kalorií a velký celozrnný pita chléb dodá tělu 170 kalorií. Hubnutí je o změně rovnice příjmu a výdeje, takže počet kalorií, které přijmete, musí být menší než počet kalorií, které spálíte.

Pokud se rozhodnete úplně vyřadit chléb z jídelníčku a nahradit ho ovocem, zeleninou a bílkovinami, můžete ušetřit v průměru 400 kalorií denně. To může vést k úbytku na váze o tři kilogramy za čtyři týdny.

A co když bez chleba nemůžete žít?

Nicméně, pokud nemůžete žít bez chleba, celozrnné výrobky jsou oproti těm z bílé mouky výživnější a zdravější. Pokud si vybíráte moudře a zařazujete pečivo do svého jídelníčku spíše dopoledne, takže tělo má čas ho strávit, není důvod se jej úplně vzdávat. Mějte na paměti, že bílé pečivo se rychle tráví a způsobuje rychlý vzestup a následný pokles hladiny cukru v krvi. Pokud se snažíte zhubnout, vybírejte si pečivo s větší sytící schopností a menším vlivem na hladinu cukru v krvi, jako je 100% celozrnný chléb.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4095661/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6969707/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat