Prostreno.cz

Naprosto ideálním základem pleťové masky je jogurt

Pokud jde o jogurt, pokožka ho nikdy nemá dost. Můžete při přípravě pleťové masky sáhnout po tom sladkém a ochuceném? Nebo je to krok zpátky? Který mléčný výrobek je vlastně nejlepší?

Bílý, řecký, probiotický, ovocný, nízkotučný, a dokonce i instantní – druhů jogurtů je na pultech obchodů skutečně požehnaně. K jejich nejčastěji propagovaným pozitivům patří prospěšnost pro střevní mikroflóru, náprava problematického trávení, posílení kostí a podpora imunity, zubů i metabolismu. Tyto benefity jsou samozřejmě skvělé, ale pokud budete jogurt jenom jíst, využijete jen polovinu jeho potenciálu.

Šup s ním na obličej

Jako součást domácí pleťové masky může jogurt poskytnout omlazující výživu, která pokožce udělá jen dobře. Který si ale vybrat? Protože síla i krása tkví v jednoduchosti, vzdejte se ochucených a předražených verzí ve prospěch obyčejné bílé klasiky. Právě tohle je ideální prostředek k rozjasnění pleti, ochraně před nepříznivými vnějšími vlivy, léčbě akné, útlumu zánětů i kožních infekcí, podpoře elasticity a zkrocení vrásek (1). Kolik že tahle sranda stojí? Za těch málo peněz slibuje opravdu hodně muziky – tedy té kosmetické. Navíc se dá kombinovat prakticky se vším, co doma najdete a máte momentálně po ruce.

Nejvíce využívané přírodní zbraně

Do jogurtu asi nejvíce příznivců domácích zkrášlujících procedur přidává nastrouhanou okurku, která je plná mnoha základních živin, minerálů a antioxidantů, proto pomáhá i při ucpaných a viditelně rozšířených pórech, stejně jako nadměrné mastnotě. Vysoký obsah vody navíc zvyšuje úroveň hydratace v pokožce (2), což je jenom k užitku, a to nejen v zimě. Další hojně využívanou ingrediencí je med. Ten je zase spolehlivou medicínou na ekzémy, přičemž urychluje regeneraci i hojení (3). Na lupénku se báječně hodí pro změnu kurkuma (4), která rovněž zlepšuje vzhled jizev a zpomaluje tvorbu vrásek (5).

Zdroje: (1) www.healthline.com/health/beauty-skin-care/yogurt-face-mask#purported-benefits, (2) www.mamaearth.in/blog/cucumber-benefits-for-skin/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24305429/, (4) www.chat.openai.com/c/f41ca412-24cd-415d-b7dd-10c5e7e47f43, (5) www.lifebuoy.co.za/health/infection-and-prevention/health-and-lifestyles/the-10-benefits-of-turmeric-for-healthy-skin.html





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat