Prostreno.cz

Přirozené způsoby boje proti povislým víčkům

27.01.2024 | Tipy a triky

Povislá oční víčka mohou být důsledkem stárnutí nebo stresujícího životního stylu. Plastická chirurgie je jednou z možností řešení, ale existují i přirozené metody jako aplikace heřmánkového čaje, gelu z aloe vera, vaječného bílku

Povislá oční víčka mohou být důsledkem snížené produkce kolagenu, což je výsledek procesu stárnutí či následkem stresujícího a nezdravého životního stylu. Takový stav vizuálně dodává lidem víc let a je jisté, že to nikdo nechce. Ale jaké máme možnosti?

Plastická chirurgie je jednou z možností, ale není přístupná pro všechny kvůli nákladům na operaci. Naštěstí existují i přirozené a mnohem dostupnější metody, jak řešit problém s povislými víčky. Tak jaké jsou tyto alternativy?

Heřmánkový čaj

Jedním z oblíbených přírodních prostředků je heřmánkový čaj[1]. Heřmánek je známý svými protizánětlivými a antioxidačními vlastnostmi. Může snížit otoky a zároveň zlepšit krevní oběh v oblasti očí. Aplikace obkladů namočených v heřmánkovém čaji na víčka může pomoci zlepšit vzhled povislých víček.

Aloe vera

Další přirozená látka je gel z aloe vera[2]. Tato rostlina má silné hydratační a protizánětlivé vlastnosti. Používání aloe vera gelu na oblast očí může zlepšit vzhled povislých víček a zvýšit celkový zdraví kůže.

Vaječný bílek

Další metoda, kterou můžete vyzkoušet, je použití vaječného bílku[3]. Vaječný bílek má stahovací vlastnosti, které mohou pomoci zlepšit pevnost kůže na víčkách. Jednoduše aplikujte vaječný bílek na víčka a nechte ho zaschnout, než ho smyjete.

Okurka

Konečně můžete vyzkoušet použití okurek. Okurky jsou známé svými chladivými a hydratačními vlastnostmi. Jednoduché položení plátků okurek na oční víčka může pomoci snížit otoky a zlepšit vzhled povislých víček[4].

Je důležité si uvědomit, že tyto přirozené prostředky mohou pomoci, ale neměly by nahradit profesionální lékařskou pomoc, pokud je potřeba. V případě, že máte obavy o zdraví svých očí a vzhled povislých víček, měli byste se poradit s odborníkem

Zdroje:
[1]  https://www.researchgate.net/publication/21654362_Chamomile_A_herbal_medicine_of_the_past_with_bright_future, [2] https://www.naturalmedicinejournal.com/journal/2012-09/aloe-vera-gel-research-review, [3]  https://www.healthline.com/nutrition/egg-whites-nutrition, [4]  názor autora
 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat