Prostreno.cz

Jiné využití odlakovače

Téměř každá z nás používá odlakovač k tomu, k čemu je určen – k odstranění laku z nehtů. Jenže tuhle tekutinu můžete v domácnosti využít jako docela šikovného pomocníka!

Věděla jste například, že odlakovač se skvěle hodí na…

…čištění klávesnice?

Dokonale vyčistit klávesnici není až tak snadné – nejde vzít mokrý hadr a vydrhnout ji. A přitom patří k předmětům, které špína prostě miluje. Navlhčete proto vatový tamponek v odlakovači a jemně klávesnici vyčistěte.

…odstraňování šmouh z podlahy?

Pokud máte podlahy z laminátu, dlaždic nebo betonu, na nichž zůstávají šmouhy z některých typů podrážek, jež není úplně snadné odstranit, zkuste je vyčistit papírovou utěrkou namočenou v odlakovači. Jen pozor, nikdy tento postup neaplikujte na dřevěné podlahy!

…umytí skvrn z porcelánu?

V porcelánových šálcích velmi často zůstávají skvrny od kávy či čaje, které povrch hrnečku pokryjí nepěknou hnědou vrstvou a na kterou je občas klasický přípravek na nádobí krátký. Zkuste je vyčistit odlakovačem (a poté umyjte). Jen se vyhněte barevnému zdobení šálků – mohli byste je totiž odlakovat…

...odstranění lepidla?

Možná to znáte – lepíte něco vteřinovým lepidlem, ale samozřejmě si upatláte prsty. Odstranit takové lepidlo z kůže je téměř nadlidský úkon. Pomozte si vatovým tamponkem namočeným v odlakovači!

…smazání fixy?

Pokud potřebujte z pevného povrchu nebo svých rukou odstranit šmouhu od lihové fixy, opět použijte tamponek s odlakovačem.

…čištění holicích strojků?

Aceton v odlakovačích funguje jako dezinfekční prostředek. A dezinfekce je přesně to, co naše holicí strojky, jež jsou domovem řady mikroorganismů, potřebují. Nemáte-li tedy po ruce klasickou dezinfekci, opláchněte holítko v odlakovači (a poté teplé vodě).

…mytí vany?

Nevzhledný pruh ve vaně, který je kombinací špíny a mýdlových usazenin, odstraníte bez namáhavého drhnutí hadříkem namočeným do odlakovače.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat