Prostreno.cz

Vylepšete si obyčejnou vodu. Vyzkoušejte recepty na celý týden

V horkých dnech je důležité dodržovat pitný režim, ale topit se ve sklenicích vody? Vždyť to se nedá celé léto vydržet. Máme pro vás pár tipů, jak si obyčejnou vodu trošku oživit.

Okurková voda

Tohle je nejsnazší způsob, jak si zpříjemnit pití vody. Stačí si vzít s sebou do práce půlku okurky a máte pití na celý den. Do sklenice s vodou přidejte pár plátků okurky, nechte chvilku odstát a je hotovo. A jako odměnu po vypité sklenici můžete okurku sníst.

Voda s citronem

Tohle jste již určitě někdy pila, je to osvědčená klasika, která v létě osvěží. Pokud si chcete dopřát trošku sladkého nápoje, tak do vymačkané citronové šťávy dejte lžičku medu a pár snítek máty. Tomuto sladkému pokušení neodoláte.

Ledové ovoce

Máte v kanceláři aspoň malý mrazáček? Tak tohle je přesně pro vás. Budete potřebovat obyčejná tvořítka na led a drobné ovoce. Do tvořítek si nasypte drobné ovoce (maliny, borůvky, nakrájené jahody atd.) a zalijte vodou. Tohle si připravte vždy dopředu, ať vám kostky stačí zmrznout. Nyní už vám stačí jenom sklenice vody a pár kostek ovocného ledu.

Bylinky v akci

Pokud máte ráda bylinky, tak je zkuste hodit i do čisté vody. Na tuto příležitost se hodí například rozmarýn, tymián, máta, bazalka, koriandr, petržel. Vyzkoušejte a budete překvapeni.

Rozkvetlá sklenice

Přidejte si do sklenice s vodou i pár květin. Nejenže to krásně vypadá, ale krásně to změní obyčejnou vodu. Jediné, na co dávejte pozor,je,  aby nebyly chemicky ošetřeny. Z květů určitě vyzkoušejte růže, levandule, citrusové květy, ibišek, macešky, fialky a další.

Zelenina

Už jsme nakousli vodu s okurkou, ale co další zelenina? Rozhodně se nebojte experimentovat a vyzkoušejte meloun, celer, fenykl i mrkev. Fantazii se meze nekladou.

Vděčný zázvor

Na zázvorový čaj je již pozdě, ale zázvor nezatracujte ani v horkých dnech. Zázvor působí antibakteriálně a protizánětlivě, podporuje chuť k jídlu, usnadňuje trávení, mírní bolesti hlavy a pomáhá mírnit potíže při chřipce a rýmě. Ještě potřebujete další argumenty? Neváhejte a zázvor zařaďte do pitného režimu i v létě.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat