Prostreno.cz

Svačinky do práce. Máme tipy od pondělí až do pátku

Také vás v kanceláři odpoledne přepadne chuť na něco dobrého, čím byste zahnali neodbytný hlad? Pak je dobré mít po ruce či v šuplíku svačinku, která zasytí a dodá vám potřebnou energii přežít do konce pracovní doby.

A jaké dobroty byste si měli sbalit jako první pomoc při odpoledním hladu?

Pondělí: Dýňová semínka

Dýně jsou všude okolo nás. Většina z nás využije dužninu, ale semínka končí v koši. A to je věčná škoda. Semínka očistěte, nechejte oschnout a na pánvi či v troubě lehce opražte a poté osolte. Hrstička téhle svačinky vás dokonale zasytí, „nakopne“ a dodá tělu potřebné živiny.

Úterý: Jablka s pomazánkou

Hodit do tašky či kabelky ráno jablko (nebo dvě) není nic složitého. A když na ně v šuplíku bude čekat proteiny napěchovaná oříšková pomazánka (například arašídové máslo), získáte úžasnou kombinaci, která potěší nejen chuťové pohárky, ale i váš vyčerpaný organismus.

Středa: Sýr cottage

Sice vyžaduje spíš lednici, nikoli šuplík, ale svou „práci“ odvede. Zvláště když k němu přibalíte nějaké to čerstvé ovoce, abyste bílkoviny ze sýra doplnili také vitaminy a vlákninou, jež pomůže zasytit.

Čtvrtek: Vajíčka natvrdo

Možná si říkáte, že tahle svačina je trochu „old school“, ale naše babičky věděly, proč se u nich vajíčka natvrdo těšily takové oblibě. Obsahují pořádnou porci proteinů a antioxidantů. Můžete ho „slupnout“ jen tak, ale když k němu přidáte plátek celozrnného chleba, neuděláte chybu.

Pátek: Instantní ovesná kaše

Dokonale zasytí a dodá potřebné živiny. Ovšem může být poněkud riskantní – tedy pokud si při jejím nákupu nedáte pozor na složení. Většina kaší v regálech je napěchována cukrem. Tak těm se vyhněte. Naštěstí někteří výrobci mysleli i na ty, kteří hledají spíše kvalitu. A tak vám nezbývá než číst etikety a najít tu pravou kaši pro svůj jazýček.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat