Prostreno.cz

Pilaf s jehněčím masem a sušeným ovocem

Pilaf s jehněčím masem a sušeným ovocem je lahodný pokrm, který kombinuje bohaté chutě jehněčího masa s jemnou sladkostí sušeného ovoce. Tento recept je ideální pro slavnostní večeře, kdy chcete ohromit své hosty něčím výjimečným.

60min

30min příprava

30min vaření

740 kJ / 176 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Jehněčí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do zlatova
  3. Přidejte jehněčí maso a opékejte dokud se nezatáhne
  4. Přidejte mletý kmín, skořici, sůl a pepř. Promíchejte
  5. Přidejte rýži a krátce ji osmahněte s masem a kořením
  6. Zalijte kuřecím vývarem přidejte sušené meruňky a švestky
  7. Přiveďte k varu poté snižte teplotu a nechte dusit pod pokličkou asi 25 minut, dokud rýže nezměkne a tekutina se nevstřebá
  8. Před podáváním nechte pilaf odpočinout 5 minut

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat hrst nasekaných mandlí nebo pistácií těsně před podáváním.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    160,12 g
  • Sacharidy:

    370,86 g
    • Cukry:

      97,32 g
  • Tuky:

    140,17 g
  • Vláknina:

    34,49 g

Aktivita pro spálení:

847 kcal
105

minut jízdy na kole

80

minut běhu

252

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pilaf s jehněčím masem a sušeným ovocem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba