Prostreno.cz

Srdeční slabost ze stresu? Pomůže vám víno s petrželí nebo hloh

Rodina, pracovní nápor a spousta úkolů, které je nutno dotáhnout do konce. Přemíra takové nervozity nesvědčí hlavně srdci! Ulevte mu něčím, co uvítají i vaše chuťové buňky.

Jednoduchá srdeční slabost dnes není nic neobvyklého. Jak to vypadá praxi? Dýchací potíže, nevolnost, náhle bušení srdce a zvýšená tepová frekvence. Pozorujete na sobě tyto symptomy? Pokud není důvodem nějaká vážná zdravotní patálie, příčinou slabosti obvykle bývá stres. Co s tím? Naštěstí jsou tu bylinky…

Zdravotní víno s petrželí

Ano, čtete správně. I alkohol může být lékem pro vaše srdce. Do jednoho litru čistého vína (zda bude červené, nebo bílé záleží čistě na vás) přidejte jednu až dvě polévkové lžíce vinného octa. Dále pár sušených stonků petržele. Povařte na mírném plameni deset minut. Mějte na paměti, že víno může pěnit, ale nemělo by „bublat“. Celý obsah sceďte a vmíchejte 300 gramů včelího medu. Medikament uchovávejte v uzavřené lahvi a užívejte maximálně tři lžíce denně. Však to znáte, dobrého pomálu…

Zdravotní víno s prvosenkou

Petržel vám „nejede“? Jsou i další možnosti. Při jakýchkoli srdečních potížích se vřele doporučuje víno z prvosenky jarní. Je to léčebný prostředek „jak vyšitý“. Hrst této bylinky nasypte do skleněné nádoby a zalijte suchým vínem. Láhev pak nechte stát tři týdny na temnějším místě. Doušek tohoto léku si dopřejte pokaždé, když vás srdce trochu „pozlobí“. Úleva se dostaví dřív, než se nadějete.

Čaj z prvosenky jarní

Pokud nechcete čekat celých jednadvacet dní, než speciální tekutý lék „dozraje“, můžete si z prvosenky připravit i čaj, který je za moment hotový. Tahle bylina je totiž známá jako posilovač srdce! Vrchovatou lžičku spařte horkou vodou a po minutě louhování sceďte. Dva šálky denně a budete zase jako rybička.

Mast z hlohu obecného

Vnitřní užití bychom měli. Chcete to mít „pojištěné“ ze všech stran? Pak nezapomínejte ani na vnější aplikaci. Na pánvi rozehřejte 250 gramů čistého vepřového sádla a přidejte 250 gramů hlohu. Nechte zpěnit, dobře promíchejte a odstavte. Přikrytý výtvor chladne do druhého dne, ale až k tomu dojde, ještě jednou ho prohřejte. Zbývá jen propasírovat přes tenké plátno a mast je na světě. Potírejte s ní srdeční oblast ve směru hodinových ručiček. Tohle by vám na srdeční slabost ze stresu předepsal kdejaký lékař!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat