Prostreno.cz

Porucha prokrvování. Důvod, proč vás bolí nohy

Máte často studené nohy a je vám od nich zima? I když se chlácholíte, že se sychravém počasím je to normální, buďte ve střehu. Hlavně v případě, že registrujete také necitlivost a nepříjemné bolesti lýtek!

Nedostatečné prokrvování žilního systému není žádná banalita, nad kterou lze mávnout rukou. Pokud totiž člověk nepodniká žádná opatření, rázem se tato nepříjemnost mění v chronický problém. Žilní stěny zevnitř sílí, ztrácí svou elasticitu a špatně se přizpůsobují krevnímu oběhu. To usnadňuje vznik sraženin, křečových žil i trombózy.

Co tedy začalo jako nenápadný pocit chladu, končí jako pořádná šlamastyka! Naštěstí existují dostupné přírodní prostředky, s nimiž můžete docílit správného prokrvování. Pro co je třeba skočit do lékárny, aby teplé ponožky mohly zůstat bez povšimnutí v prádelníku? Tohle je bylinková léčba, která funguje!

Koupel z kostivalu lékařského

500 gramů sušené byliny namočte na 12 hodin do pěti litrů studené vody. Po této době nálev mírně zahřejte, sceďte a přilijte do koupele. Mějte na paměti, že voda ve vaně musí dosahovat tak vysoko, aby srdce bylo nad hladinou. Koupel by měla trvat alespoň 30 minut a po jejím ukončení se zabalte do deky a pro lepší efekt se ještě poctivě vypoťte.

Kopřivová lázeň pro nohy

Do pětilitrové nádoby nasypte stonky i listy kopřivy a celé množství zalijte studenou vodou jako v předchozím případě. Poté mírně prohřejte a nalijte do nádoby vhodné velikosti. Ponořte do ní lýtka a ve sladkém odpočinku a nicnedělání zůstaňte 20 minut. Zatím si v klidu dejte kávu a přečtěte třeba noviny. I malý relax je dobrý relax!

Obklad ze švédských bylin

Všechna postižená místa potřete silnou vrstvou vepřového sádla nebo měsíčkovou mastí. Pokud se vám tento postup moc nezdá, buďte bez obav. Důvodem jsou silné odmašťovací schopnosti alkoholu obsaženého v esenci ze švédských bylin. Vatový tampon pokapejte švédským zázrakem, přiložte na nohy a zafixujte šátkem či obinadlem. Nechte působit dvě až čtyři hodiny - uvidíte, jak na tom se snášenlivostí bude vaše pokožka.

Čaj z hlohu obecného

Co třeba i vnitřní zásah něčím teplým, co vás také zahřeje? Vrchovatou čajovou lžičku hlohu přelijte horkou vodou, nechte půl minuty louhovat, sceďte a pijte jeden šálek dvakrát denně. Pravidelné užívání přinese úlevu a bolesti nohou se vám vyhnou pěkně velkým obloukem!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat