Prostreno.cz

Datle, mandle, kokos. Proč nemohou chybět v žádném cukroví?

Už děláte soupis všech druhů cukroví, které letos projdou vaší troubou? U jistých typů nešetřete surovinami, jako jsou rozinky, mandle nebo třeba kokos. Obvykle se v nich ukrývá vášeň a smyslnost! Chcete důkaz?

Afrodiziaka? V surovinách, které obvykle používáte při přípravě cukroví nebo ho dáváte na vánoční stůl. Co by ve vás mělo vyvolat smyslnost a žádostivost? Tohle jsou komponenty pro jiskřivé Vánoce!

Datle

Obsahují mnoho vitaminů a kalorií. Hrstka datlí vydá za celé jídlo, dodává energii a zvyšuje mužskou potenci a ženský cit pro svádění. Ze zkvašené šťávy z koruny datlovníku se připravuje alkoholický nápoj působící jako afrodiziakum, zvaný palmové víno. Ještě máte pochybnosti o tomto druhu ovoce?

Kokos

V Indii se věří, že zvyšuje kvalitu semene a léčí nemoci močových cest. Když budete obalovat nepečené kuličky právě v kokosu, tak na to myslete. Pokud vám kokos zbude, zkuste skvělý nápoj, kterému se připisují stimulační vlastnosti. Povzbuzení budete o svátcích potřebovat! Ohřejte kokosové mléko, přidejte med podle libosti a dochuťte oblíbeným kořením. Můžete přidat skořici, badyán – co je libo. Lepší než španělské mušky!

Rozinky

Hrozny, ovoce spojené s rozkoší, plodností a bohem Dionýsem, představují sladké očekávání, rozkoš a plodnost – usušený stav tento status nesnižuje. Ostatně z hroznů jako takových se dělá víno a bez vína se jakýkoli pokus o milostné orgie může stát neúspěšným. Takže, rozinky do všeho!

Mandle

Mytologie pojednává o tom, že mandle vznikla z lůna bohyně Kybelé (maloasijská bohyně ctěná jako „velká matka bohů“). Asi nejen proto je mandle spojována s vášní a plodností a také bývá považována za zhýralou součást arabských moučníků. Prý totiž podněcuje milostnou touhu. Její vůně je pronikavá, vytrvalá a někdy i nahořklá, což údajně vzrušuje všechny ženy. Nádech, výdech…

Pistácie

Pistácie je v celé Asii dost oblíbená. Je zmíněna nejen v perských a arabských rukopisech. Už přibližně 1 700 let před Kristem se pistácie spolu s medem a mandlemi považovala za jeden z nejlepších plodů země. Pokud chcete okusit její stimulační vlastnosti, zobejte ji po celý den.

Fíky

Ve starověkém Řecku bylo toto ovoce jedním z posvátných pokrmů spojovaných s fyzickou láskou. Pro mnohé Evropany představuje afrodiziakum pro svoji nevšední barvu a tvar. Pohoďte pár kousků mezi cukroví a nechte se oblažit jeho chutí i účinky.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat