Prostreno.cz

Předvánoční stres? Zatočte s ním aromaterapií

Nákupy, úklid, bezesné noci plné přemýšlení, co vše ještě musíte zvládnout, fronty v obchodech, napjatá atmosféra doma… Ne nadarmo patří předvánoční období k těm nejnáročnějším. Pomoci vám může příroda!

Voňavé esenciální oleje dokáží ve stresových situacích výrazně pomoci. Stačí si přičichnout, nakapat trochu do aromalampy nebo na polštář a je nám líp na těle a především na duši. Po kterém oleji sáhnout v konkrétních situacích?

Pomoc, vůbec nestíhám

Máte pocit, že nestihnete nakoupit, uklidit, napéct cukroví a ještě ke všemu stojíte na dálnici v koloně? Zkuste mít pro tyto případy v kabelce heřmánkový esenciální olej. Po několika přičichnutích vám svět bude připadat zas o něco přívětivější.

Já chci spát

Bezesné noci, nekonečné převalování na posteli, protože nemůžete usnout? Pak vsaďte na levanduli. Tahle úžasná bylinka vás díky své vůni spolehlivě pošle do říší snů.

Nechte mě na pokoji

Všichni na vás mluví, pořád po vás někdo něco chce… Hlava vám jde kolem a máte pocit, že pokud nebude během chvilky ticho, asi se stane něco nepěkného. Tak se zastavte a zhluboka se nadýchněte – nejlépe borovicového esenciálního oleje.

Když mě nic nenapadá

Máte pocit, že jste snad poslední, kdo ještě letos nemá jediný dárek, a začínáte kvůli tomu propadat panice? Pak nemusíte – jednak v tom rozhodně nejste sami, jednak vás jistě brzy něco napadne. Třeba díky grapefruitovému olejíčku! Zlepšuje soustředění a podporuje kreativitu. Tak rychle s ním do aromalampy.

Nejspíš se mi rozskočí hlava

Bolesti hlavy ze stresu a předvánočního shonu nejsou ničím výjimečným. Než sáhnete po osvědčených pilulkách, zkuste dát nejprve šanci aromaterapii. Od bolesti vám uleví například mátový esenciální olej.

Vůbec nevím, co bylo včera

Nedokážete se soustředit a začíná vám ze všech těch starostí vynechávat paměť? Pak vsaďte na rozmarýn. Budete se lépe koncentrovat a nebudete mít problém vybavit si, kam jste schovali ten svetr pro tchyni…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat