Prostreno.cz

4 věci, které ničí vaši pleť. Víte o nich?

Faktorů, které mají na zdraví pokožky velký vliv, je spousta. Překvapivě i materiál ložního povlečení či nevhodná teplota vody! Nechcete urychlovat stárnutí pleti? Pak se mějte na pozoru před čtyřmi nepřáteli krásy.

Existují jisté večerní návyky, které možná děláte, ale neuvěřitelně vám škodí. Kvůli nim se totiž zbytečně připravujete o mladistvý vzhled! Na co si dát pozor?

Nedůkladné odličování

Pod tíhou únavy občas odstranění líčidel tak trochu „odfláknete“? Chyba. Důkladná očista je totiž velice důležitá. Zatímco vy spíte, pokožka všemi silami regeneruje. Znamená to, že se zbavuje odumřelých buněk a vyváří nové. A k tomu samozřejmě potřebuje „čisté pole“.

Když máte na obličeji zbytky make-upu, nečistoty a další škodlivé látky, pro pleť je mnohem těžší odstraňovat staré a nepotřebné buňky. To má za následek ucpávání pórů a tvorbu akné,“ vysvětluje americká dermatoložka Mona Gohara. A když už jsme u toho, s touto činností rozhodně neotálejte až do pozdních hodin. Tady je každá minuta drahá!

Smýváte zkrášlovadla až před spaním

Umýt a ošetřit obličej by vlastně měla být první činnost, kterou po příchodu domů uděláte. Maximálně druhá, když nepočítáme zouvání bot. A to bez nadsázky!

Pokud dlouho odkládáte odličování, zbytečně se vám další hodiny pod make-upem ucpávají póry a zhoršuje kvalita pleti,“ varuje americký odborník estetické chirurgie Tyler Hollmig, který dodává, že i malá prodleva dělá situaci horší a horší. Znáte to, co můžete udělat hned…

Pozor na teplotu

Opláchnout si obličej ve studené vodě může být příjemné osvěžení, když je potřeba malá vzpruha. Jenže věřte, že nízká teplota není něco, po čem by vaše pokožka extra toužila. Výše zmíněná lékařka je toho názoru, že pokud nechcete jít naproti podráždění, které končí zarudnutím, zlatá střední cesta je vlažná voda.

Špatné lůžkoviny

Milujete bavlnu? Máme špatnou zprávu pro vás i vaše povlečení. Pro krásu i zdraví pleti vůbec není ideální! Patří totiž do seznamu tvrdších materiálů, které působí drsně na kůži i vlasy. Když se o ni třete ve spánku, podporuje tvorbu vrásek. Tohle varování pochází od Sandry Johnson, americké kožní specialistky s letitou praxí. Podle ní byste měli své polštáře a deky raději „obléct“ do saténu a hedvábí. Zkrátka čím měkčí, tím lepší. Vezmete si to k srdci?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat