Prostreno.cz

Nejlepší novoroční předsevzetí? Pití čaje z kontryhele

Už pomalu vymýšlíte, jaký slib si dáte na Nový rok? Jeden tip bychom měli. Co takhle do svého předsevzetí zahrnout bylinky a udělat něco pro své zdraví? Kontryhel by měla pít každá žena bez výjimky. Víte proč?

Kontryhel obecný je králem ženských bylinek. Podle starých pověr má tato nenápadná rostlinka mateřské poslání, a dokonce i magické účinky. Jeho latinský název Alchemilla vulgaris pochází z arabštiny, kde al-kemelih znamená „malý alchymista“. Je tedy jasné, že o jeho síle netřeba pochybovat. Co všechno umí?

Lůno jako v bavlnce

Je to jeden z nejlepších prostředků při gynekologických potížích všeho druhu. Vždyť nesmírně posiluje pohlavní orgány, zvyšuje pravděpodobnost těhotenství, ulehčuje porod, tlumí menstruační bolesti a zpevňuje podbřišek. Slouží k léčbě všemožných zánětů, kvasinkových chorob a mírní nepříjemné potíže spojené s menopauzou. Zkrátka udržuje ženské tělo „v chodu“ a harmonii. A pozor, velký kus práce odvede i v jiných částech těla!

Přírodní lékárna

Rostlina, která svým vzezřením připomíná tanečnici v sukni, urychluje hojení hůře se zacelujících ran. Skvěle funguje proti průjmům a nastartuje metabolismus – takže i v otázce hubnutí má hodně co říct. Aby toho nebylo málo, kontryhel čistí krev a pomáhá při onemocněních zažívacího traktu. Jeho dar lze využít i při očních zánětech a bezprostředně po vytržení zubu, protože rána se po resekci dutiny ústní zacelí rychlostí blesku – do 24 hodin! Navíc má i jisté psychologické účinky, zatne totiž tipec depresi, panice a strachu.

7 dní v týdnu, 365 dní v roce

Doporučuje se pít třikrát denně, přičemž poměr je jasný. Čajová lžička na jeden šálek vody. Nemusíte se ničeho obávat, tenhle poklad platí za netoxické sedativum. Je tudíž bez možných vedlejších účinků. Čaj se dá sehnat v lékárně i bylinkářství a stojí pár kaček. Co říkáte, není tohle lepší předsevzetí, než klasické „začnu konečně sportovat“?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat